Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  09/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Σφοδρός πόλεμος αναμένεται!
Διάσταση απόψεων, αντικειμενικών κρίσεων και  ανταλλαγή …πυροβολισμών που όσο πάνε και πληθαίνουν. Βαστάτε Τούρκοι, τ’ άρματα!
Από τη μια βγαίνει στην πολεμίστρα το Υπουργείο και πληροφορεί ότι από την πρώτη κιόλας μέρα οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους και από την επόμενη μέρα αρχίζει μάθημα. Πολύ καλό για να είναι αληθινό! Λέτε το υπουργείο να θέλει και να μη θέλουν άλλοι; Τα βιβλία λένε οι καλές φήμες ότι βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Άρα, αν δεν τα πάρουν την πρώτη κιόλας μέρα, ποιοι θα φταίνε; Μάλλον οι μαθητές που δεν θα έχουν πού να τα βάλουν!
Άσε, να τα πάρουμε αύριο που θα φέρουμε και καμιά σακούλα! Είναι λίγο βαριά η καλογερική!
Επιτρέπεται μετά το αγιασμό να πάρουν και τα βιβλία τους; Και τι θα κάνουμε ολόκληρο Σεπτέμβρη; Λίγο το πρόγραμμα, λίγο το ένα, λίγο το άλλο θα περάσει ο μήνας. Ίσως ο Οκτώβρης ενδείκνυται πιο πολύ για διδασκαλία. Έτσι λέει τουλάχιστον ο αστρολογικός χάρτης. Θα έχει περάσει και ο ανάδρομος Ερμής και θα ηρεμήσουν τα πράγματα.
Από τη μια, το υπουργείο αναφέρει  ότι τα προβλέψιμα λειτουργικά κενά είναι ήδη όλα καλυμμένα. Δηλαδή οι καθηγητές και οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι στις θέσεις τους και περιμένουν τους μαθητές για τη νέα χρονιά.
Από την άλλη οι σύλλογοι των δασκάλων μιλούν για 1.321 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ειδικότητας, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία εκτιμά τις ελλείψεις σε τρεις χιλιάδες. Εδώ υπάρχει και εσωτερική διαφωνία του θέματος. Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανμαρκίας, για να παραφράσουμε τα λεγόμενα του Σαίξπηρ στο πιο εξευγενισμένο…! 
Αντίστοιχα, η ΟΛΜΕ - δηλαδή οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων - υπολογίζει ότι υπάρχουν 3.000 κενές θέσεις σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Αντίθετα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα προβλέψιμα λειτουργικά κενά είναι καλυμμένα.
Υπάρχει ένα αλαλούμ ή θέλουμε να υπάρχει;
Μην ανησυχείτε, γιατί όπως λέει η θειά μου η Αμερσούδα, άσπρος …, μαύρος…, στο ποτάμι θα φανεί! Λέει και κάτι άλλο αλλά δεν είναι της παρούσης!
Οσονούπω, πλησιάζει η μέρα της κρίσεως και θα φανεί ποιος έχει δίκιο.
Το ποτάμι να’ ναι καλά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου