Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    26/08/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πάει, τελείωσε.
Δεν είμαστε έτοιμοι, - εμείς οι Έλληνες - δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για την επίλυση του προβλήματος. Πώς να είμαστε, όταν ακόμα δεν ασπρίσαμε τις αυλές, δεν στρώσαμε χαλιά. Νωρίς δεν είναι ακόμα; Άσε να μπει ο Οκτώβρης και βλέπουμε!
Αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει και ...θερινό τμήμα διαπραγματεύσεων; Η Βουλή πώς έχει; Να ξελαμπικάρει λίγο και ο Νίμιτς με τόσα χουνέρια πήγαινε έλα!
Βουτηγμένοι στη διαφθορά και τα σκάνδαλα που ταλανίζουν το εσωτερικό της χώρας χρησιμοποιείται το πρόβλημα της ονομασίας για να καλυφθεί η κυβέρνηση.
Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της γείτονος. Κάθε δυο εβδομάδες και ένα σκάνδαλο!
Βρε, μπας και χάσαμε το λογαριασμό; Κάθε μήνα ...δύο σκάνδαλα και κάτι; Εμείς γιατί τα βγάζουμε λιγότερα;
Καλά, δεν βρέθηκε κανείς να του πει ότι Ελλάδα χωρίς σκάνδαλα είναι φαγητό χωρίς αλάτι; Δεν μπορεί ο Ελληνας να ζήσει χωρίς ανατροπές στη ζωή του. Μια ανακατωσούρα, ένα νταβαντούρι, ένα πανηγύρι, βρε αδερφέ! Αυτό είναι το αλατοπίπερο της ζωής!  
“Οικοδομούν την πολιτική τους με τρόπο τέτοιο ώστε να αποφεύγουν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθότι θεωρούν, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τις πληροφορίες που εμείς έχουμε, ότι οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα του ονόματος, εκτός αν πρόκειται για λύση που είναι 100% προς το συμφέρον τους, κάτι που και οι ίδιοι ξέρουν ότι είναι αδύνατο, θα τους βλάψει στις επόμενες εκλογές” συνέχισε ο ηγέτης του εθνικιστικού VMRO-DPMNE.
Διαφωνούμε, εκτός των άλλων, με το εκατό τοις εκατό αγαπητέ κύριε! Διότι η ονομασία ούτως ή άλλως, έτσι όπως δυστυχώς την αφήσαμε να εξελιχθεί θα περιέχει την λέξη Μακεδονία. Μη λέμε ότι θέλουμε. Η διένεξη μας τώρα πλέον είναι αν υπάρχει διπλή ονομασία ή μια σύνθετη ονομασία που να περιέχει τοπικό προσδιορισμό.
Διότι ούτε Μακεδονική γλώσσα υπάρχει ούτε Μακεδονικό έθνος με τα χαρακτηριστικά που εσείς θέλετε να προσδώσετε. Διότι τα είπαμε, τα ξαναείπαμε και το μόνο που κάνετε είναι να ταλαιπωρείτε τον κ. Νίμιτς. Δεν βαρεθήκατε να τον πηγαινοφέρνετε πέρα δώθε και να του πετάτε στα μούτρα τις προτάσεις του; Με τις οποίες εντέλει ούτε κι εμείς συμφωνούμε!
Μείνετε στο  FYROM σας και άντε στο καλό. Και στις επόμενες εκλογές σας υπερασπισθείτε με σθένος τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό έθνος για να ...ξαναβγείτε!
Από το παράθυρο, από την πόρτα;
Ποιος ξέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου