Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 26/02/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  26/02/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Γρήγορα ένα ποτήρι νερό και τα χάπια μου!
Τι σουρεάλ καταστάσεις ανακύπτουν; Μεσημεριανή εκπομπή θα το καταντήσουμε! Δεν μας βλέπω καθόλου καλά! Θέλουν ένα καλό μάθημα αλλά από την άλλη είναι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως.  
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να τα μπαλώσουν και να αρχίσουν τις δικαιολογίες οι επίσημες αρχές και νάσου το περιοδικό FOCUS ξαναχτυπά! Και ξαναχτυπά άγρια!
Διαβάζοντας το νέο δημοσιευμένο κείμενό τους το γενικό ...απόσταγμα είναι ότι μας έχουν στην μπούκα του κανονιού. Πώς είναι κάτι που το θέλεις πολύ αλλά δεν μπορείς να το αποκτήσεις; Ένα τέτοιο πράγμα. Πώς είναι όταν θέλεις να είσαι και εσύ έτσι και δεν μπορείς; Πάλι ένα τέτοιο πράγμα.
“Πολιτισμικό σοκ παθαίνουν όσοι έρχονται στην Ελλάδα”, λένε! Είναι απλό μην έρχεστε! Απαγορεύεστε τα τσάρτερ σας να σας ξεχύνουν στις παραλίες μας σωρηδόν και ...κουτρουβαληδόν! Εσείς κάθεστε και ξεροψήνεστε στο γκριλ στους 360ο και το ρίχνετε στην μπύρα για ... να σβήσετε! Ρωτήστε και τον Μαμαλάκη μας πώς είναι η σωστή συνταγή!
“Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος, γιατί μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή”, συνεχίζουν να γράφουν. “Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το συναντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται. Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος;”
Αυτή η μοναδικότητα είναι που τους καίει και τους τσουρουφλίζει. Δεν αντέχουν, δεν μπορούν να διανοηθούν, δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπάρχει ο Έλληνας που έχει τον δικό του τρόπο ζωής. Δεν μπορούν να κατανοήσουν με την ευφυΐα τους ότι ο Έλληνας μπορεί να περάσει καλά με μια ψητή ρέγκα πάνω σε λαδόκολλα και ένα ποτηράκι με ένα διάφανο υγρό που άμα το ρίξεις λίγο νερό ...ασπρίζει! 
Και το κερασάκι στην τούρτα, “Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!”
Μετά από όλο αυτό το παραλήρημα δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση περιήλθε ο γράφων. Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι έπεσε σε κώμα!
Και η ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουν περιπέσει φαίνεται και από τις απόψεις 21 γερμανών βουλευτών που με ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν ρατσιστικά και προσβλητικά τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου ενώ καυτηριάζουν απόψεις που επικρατούν στον γερμανικό τύπου πως “δήθεν οι Έλληνες ζουν σ’ έναν "παράδεισο" απ’ τον οποίο "επειγόντως πρέπει να απαλλαγούμε "!
Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε ποτέ για σχοινί;
Και εδώ έχουνε κουλούρες ολόκληρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου