Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 24/02/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ."ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 24/02/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Κατ’ αρχάς ηρεμήστε!
Χαλαρώστε! Ένα απλό παιχνιδάκι είναι. Θέλουν να χαλαρώσουν τα παιδιά και χαριεντίζονται. Αλλά είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας πώς βλέπει ο καθένας τα παιχνίδια! Η αντίδραση τους θυμίζει κάτι παιδιά νηπιαγωγείου που δεν μπορούν φυσικά να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Και το άχτι τους! Διότι, όσο να πεις ένα άχτι το έχουν μαζί μας, τα πουλάκια μας!
Τι να μας πρωτοσυγχωρέσουν! Ποιό από όλα; Ότι θα ήθελαν να έμεναν αυτοί στην χώρα μας; Είδατε πώς κάνουν τα καλοκαίρια; Σαν να τα ξαμόλησαν ελεύθερα από ευαγή ιδρύματα! Χώρια που δεν μπορούν να ξεχάσουν την ξεφτίλα που έπαθαν κατά την παραμονή τους στην χώρα μας κατά τα σωτήρια έτη του πολέμου του περασμένου αιώνα. Σφυρίζουν κλέφτικα, θέλουν να το ξεχάσουν αλλά ό,τι και να κάνουν το έχουν απωθημένο από το οποίο δεν μπορούν να απαλλαγούν με τίποτα. Και ούτε πρόκειται.
Έχουν βγάλει όλα τα απωθημένα τους στην επιφάνεια και για τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Τι να κάνουμε, βρε αδελφέ! Έτσι μας έλαχε! Έξω καρδιά! Αλλά όχι και έτσι! Φέρσου λίγο πιο κόσμια. Δείξε τον πολιτισμό σου, την ανωτερότητά σου, ανέδειξε το παρελθόν σου!
Βοήθησε μεν και τιμώρησε δε. Τι στην ίδια οικογένεια είμαστε, λες! Έτσι μάθατε να κάνετε εσείς στις οικογένειες σας; Και σιγά την βοήθεια που ζητάμε. Δανεικά ζητάμε με αξιοπρεπείς όρους!
Και από την άλλη τί έγινε με την αποζημίωση που εδώ και χρόνια απαιτούμε αλλά ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Και τι γίνεται με τα άρματα μάχης από ...βούτυρο και υποβρύχια που γέρνουν αξίας πέντε δις που μας έχουν πουλήσει οι γερμανοί; Τα άρματα έχουν παρουσιάσει ρωγμές στη θωράκισή τους και τα κανόνια τους ...ξεφλουδίζουν μετά από κάθε βολή! Για το ξεφλούδισμα κατηγορούσαν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι δεν συντηρούν σωστά τα άρματα. Μόνο που ίδια ακριβώς προβλήματα παρουσίασαν και τα άρματα μάχης του γερμανικού στρατού! Τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στη ποιότητα του χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε και τον οποίο είχαν προμηθευτεί από την Σουηδία.
Γι’ αυτό, λοιπόν, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου