Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 19/02/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 19/02/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Γενικά τα πάμε καλά!
Απλώς πρέπει να υπάρχει πάντα ένας αποδιοπομπαίος τράγος που θα πρέπει να πληρώσει όλα τα σπασμένα! Και την πληρώνουμε τώρα εμείς! Τι κερδίσαμε και τι χάσαμε που καταργήσαμε το σπάσιμο των πιάτων στα μπουζουκομάγαζα; Πού τις χάσαμε, αλήθεια, τέτοιες καλές εποχές; Με τα σέα μας, με τα μέα μας, με τα ξενύχτια μας! Τι χάρη έχει το ρίξιμο χαρτοπετσετών; Ούτε θόρυβο κάνουν, ούτε θραύσματα ξεπετάγονται δεξιά και αριστερά! Βουνά, κάποτε, στις πίστες τα ρημάδια των νυχτερινών πιάτων. Άφθονο το κρασί και το εισαγόμενο ουίσκι!
Και ούτε αυτό δεν έλαβαν υπόψη τους οι αγαπημένοι μας Αγγλοσάξονες! Μόνο τις εισαγωγές που κάναμε σε κάσες ουίσκι έπρεπε να σκεφτούν και να μας συμπεριφέρονται καλύτερα. Αλλά έτσι είναι. Εμείς τους φτιάξαμε και τώρα τα πληρώνουμε. Και νάσου οι εφημερίδες της γηραιάς Αλβιόνος με την υποστήριξη της νέας ηπείρου σε μια σφοδρή επίθεση πρόβα τζενεράλε κατά της βαλκανικής Ελλάδος. Διότι σου λέει ας κάνουμε πρώτα μια δοκιμή και μετά συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ...χοιρινά!
Περνούσατε καλά κάποτε και εμείς ήμασταν χωμένοι στα γραφεία; Τώρα θα δείτε πόσα ...απίδια χωράει ο σάκος! Μπορεί να έχουμε και εμείς αυξημένη ανεργία, μπορεί να έχουμε και εμείς ελλείμματα αλλά εσείς θα την πληρώσετε ...την νύφη! 
Και την πληρώνουμε και θα την πληρώνουμε για καιρό. Διότι άλλο είναι να καρφιτσώνεις ευρώ στο νυφικό και στο γαμπριάτικο κουστούμι και άλλο λίρες και δολάρια! Κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να επιβιώσουμε! Καιρός να δείτε τι αξία έχει το δολάριο και η λίρα!
Και από την άλλη αντί να μας πούνε και ένα ευχαριστώ οι φίλτατοι μας εταίροι στην ευρωπαϊκή ένωση που δεχτήκαμε να γίνει το ...κρας τεστ επάνω μας, τα ακούμε και από πάνω! 
Διότι όλο αυτό, είναι ο πόλεμος των χαρτονομισμάτων! Δεν μας έκατσε ο πόλεμος των άστρων! Θυμηθείτε λίγο την φιλοσοφία του Σκρουτζ Μακ Ντακ και βγάλετε συμπεράσματα! Πρώτα γίνεται η εφαρμογή επί χάρτου και μετά η πρακτική επιβεβαίωση. Χρόνια κρατάει ...αυτή η κολόνια!
Ωρες ώρες είναι να αναρωτιέται κανείς αν δεν κάναμε και εκείνο το περίφημο ...κρας τεστ της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πού θα βρισκόντουσαν όλοι αυτοί!
Σε τίποτα καταγώγια της Βηρυτού να επιδίδονται στο χορό της κοιλιάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου