Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 11/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  11/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τα λέγαμε, δεν τα λέγαμε;
Ότι αυτά τα ταξίδια κάτι θα βγάλουν! Και έβγαλαν. Διότι δεν είναι δυνατόν να μην βγάλουν. Και όσο μακρινό είναι το ταξίδι τόσο περισσότερες εκπλήξεις θα βγάλουν.
Όσο να πεις ένα άγχος το είχαμε για την κατάργηση της βίζας. Θα καταργηθεί ή δεν θα καταργηθεί. Και επιτέλους γλυτώσαμε την ταλαιπωρία! Διότι εδώ και μήνες, τι μήνες, εδώ και χρόνια, κατάργηση ακούγαμε και κατάργηση δεν βλέπαμε. Και να σου βγαίνει ο άσσος από το μανίκι...! Ως δια μαγείας! Μόνο με μια απλή παρουσία πρωθυπουργού. Καλά, δεν μας το έλεγαν τόσα χρόνια ότι είναι απλά τα πράγματα; Θα γινόταν ένα ταξιδάκι αστραπή και θα την παίρναμε την κατάργηση.
Μαζί με αυτήν φυσικά ήρθαν και τα υπόλοιπα ...πιάτα. Έτσι μόνο του το κυρίως πιάτο χωρίς συνοδευτικά δεν λέει. Ή θα είναι γιορταστικό το τραπέζι ή δεν θα είναι. Πλουσιοπάροχα πράγματα!
Μέσα στα χαμόγελα και στις χαρές και ο Ομπάμα και η Χίλαρι... Γιώργο μου από εδώ και Γιώργο μου από εκεί. Διότι ο ...άσσος χρειάζεται και τις κατάλληλες συνθήκες περιβάλλοντος!
- Βρε, Γιώργο μου δεν τελειώνετε και με αυτό το όνομα. Βρείτε τα εκεί με τους γείτονές σας να ξεμπερδεύουμε. Δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο. Δώστε τους εκεί το όνομα ...Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για να ησυχάσουμε. Έτσι και αλλιώς το δικαιούνται. Αφού ομιλούν και την βορειο-μακεδονική γλώσσα!
Τι επαφές, τι Νίμιτς και κουραφέξαλα. Τόσα ταξίδια ατελείωτα, πάνε έλα, εξαντλήθηκε ο άνθρωπος. Μόνο το τζετ λαγκ να υπολογίσετε φτάνει! Άσε τις επαφές και τις συνομιλίες! Και πού βάζεις και τα αεροπορικά εισιτήρια; Δεν συμφέρει σε τέτοιες εποχές να ξοδεύεται κοτζάμ ΟΗΕ!
Τελικά πόσο απλά είναι τα πράγματα! Και τόσα χρόνια πνιγόμασταν σε μια κουταλιά νερό. Διότι η διπλωματία ξέρει και περιμένει. Αργά αλλά σταθερά. Χρόνια; Χρόνια! Μέχρι να έλθει η κατάλληλη στιγμή για να βγάλει τον άσσο που κρατούσε καλά στο μανίκι του. Ήρθε πρώτα το χαμόγελο της Χίλαρι η οποία παρεμπιπτόντως μιλάει απταίστως την βορειομακεδονική γλώσσα αφού έχει πάρει το Λόουερ και τώρα προετοιμάζεται για το προφίσιενσυ. Διότι ένας διπλωμάτης πρέπει να μιλάει ...πολλές γλώσσες! Και μετά την επόμενη μέρα το πέταξε και ο Ομπάμα!
Κοινώς μας έχουν γραμμένους και εμάς και την μακραίωνη ιστορία μας και τους αγώνες με ...τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Αλλού είναι το παιχνίδι!
Να δείτε που σε λίγο καιρό σε ανασκαφές αρχαιολόγων θα βγουν στην επιφάνεια αρχαία αγάλματα με βορειομακεδονικές επιγραφές! Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω που διαβάσατε είναι γραμμένα στη νοτιομακεδονική γλώσσα.
Είδατε που είστε και πολύγλωσσοι και δεν το ξέρατε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου