Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 09/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  09/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Πόσα ακόμα μπορούμε να αντέξουμε;
Πόσα ακόμα θα δουν τα ματάκια μας και θα ακούσουν τα αυτάκια μας! Τι πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και δηλώσεων είναι προγραμματισμένη η ζωή μας να απολαύσει; Ουδείς γνωρίζει! Μόνο ο Ύψιστος!
Διότι βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει, αρκεί να είναι στο γυαλί και στην επικαιρότητα. Για να μην ξεχνιόμαστε. Επειδή μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται. Και τι θα κάνουμε μετά; Αγώνας δρόμου για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο μας. Επειδή αυτός ο λαός έχει ακόμα ένα κουσούρι. Ξεχνάει εύκολα. Λες και είναι κομπιούτερ. Πατάει ένα ...ντιλίτ και τέλος! Αδειάζει η μνήμη!
Γνωστός μόδιστρος άφησε να εννοηθεί ότι κάτι έκανε και αυτός για την συνάντηση Γιώργου – Νικολά. Έχει γνωστή την Κάρλα. Κολλητοί! Και όσο νάναι θα μεσολάβησε η Κάρλα στον Νικολά.
- Καλό παιδί ο Γιώργος, βρε Νικολά μου. Βοήθησε τον, να πάει στο διάολο ( όχι ο Γιώργος, η έκφραση το λέει, διότι το γαλλικό σαβουάρ βιβρ δεν επιτρέπει παρεκτροπές). Λέτε να τη πήρε κανένα τηλέφωνο ο γνωστός μόδιστρος για να μεσολαβήσει;
- Έλα Κάρλα, τι κάνεις χρυσό μου; Σου στέλνω τον Γιώργο. Κοίτα σε παρακαλώ να τον περιποιηθεί ο Νικολά. Μην τυχόν τον πετάξει στα αζήτητα! Κάτι πρέπει να γίνει, διαφορετικά βλέπω να τραβάμε τον δρόμο για το επίδομα ανεργίας. Θα μας μείνουν όλα στα ράφια! Να μείνω ήσυχος; Θα έχεις και συ το ρεγάλο σου! Θα στου στείλω πεσκέσι και εκείνο το μοντελάκι που σου αρέσει.
Γι’ αυτό είχε επιτυχία η συνάντηση Νικολά – Γιώργου! Νάναι καλά ο άνθρωπος που έσωσε μια ολόκληρη χώρα. Τύφλα να έχουν οι διπλωμάτες και τα πτυχία τους. Έτσι κι αλλιώς τόσα χρόνια τι είδαμε; Μηδέν από μηδέν, μηδέν. Καιρός να ασχοληθούμε με τους μόδιστρους, τις καφετζούδες και τις χαρτορίχτρες για να δούμε μια άσπρη μέρα σ’ αυτή τη χώρα.
Μην σας πω ότι πρέπει να σκεφτούμε και τους ...μένταλιστ! Τι τους έχουμε τόσο καιρό στην τηλεόραση; Κάτι θα κάνουν και αυτοί. Θα μπορέσουν να τους κατευθύνουμε την σκέψη. Για να δουν μετά οι γερμανοί πόσα απίδια χωράει ο σάκος!
Παρεμπιπτόντως, δεν πιστεύω να ξέχασε να τους καλέσει και στην Ελλάδα για κανένα ουζάκι; Μπορεί να τα έχουμε όλα χαμένα αλλά την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία δεν πρέπει να την ξεχνάμε! 
Για να δουν, ιδίοις όμμασιν, πώς θα περάσουν και αυτό το καλοκαίρι οι Έλληνες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου