Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 04/02/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  04/02/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Άκρα του τάφου σιωπή η θειά μας η Αμερσούδα!

Θυμάστε τις χαρούλες που έκανε με την εκλογή Ομπάμα! Μέχρι και στην τελετή ορκωμοσίας είχε πάει η αθεόφοβη. Και ήταν πλήρης αισιοδοξίας και ελπίδας ότι κάτι θα άλλαζε με την εκλογή του όσον αφορά στην αντιμετώπιση της χώρας μας. Ηταν απολύτως σίγουρη. Τόσο σίγουρη που δεν μιλούσε σε κανένα που έφερνε οποιαδήποτε αντίρρηση. Τέτοιο κόλλημα!

Τώρα απλώς χάθηκε στην απελπισία της και χτυπιέται και οδύρεται προφανώς για το λάθος της σκέψης της.

Δεν δεχόταν ότι ο άνθρωπος θα κοιτάξει πρώτα την χώρα του. Και ότι δεν είναι μόνος. Από πίσω του βρίσκονται στρατιές επιτροπών και διαβουλεύσεων... Το πολύ πολύ να ξέρει που βρισκόμαστε γεωγραφικά. Βοηθάει και λίγο ότι συνορεύουμε με τα Σκόπια. Και μπορεί να γνωρίζει και λίγη ιστορία μας χωρίς να είναι και αυτό διασταυρωμένο. Διότι με τόσα που κυκλοφορούν μπορεί να τα έχει και μπερδεμένα.
Με βήμα σημειωτόν πάει η κατάργηση της βίζας. Εκεί που πήγαινε να πατήσει γκάζι φρενάρισε! Και ο λόγος είναι, λέει, η επανεμφάνιση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αθήνα. Διότι που ξέρεις; Να καταργήσουμε την βίζα και να πλακώσουν όλοι εδώ; Μπάτε σκύλοι, αλέστε! Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες! Άσε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!
Και νάσου μαζί με την βίζα, λίγο το Σκοπιανό ζήτημα, λίγο το Κυπριακό, λίγο το ...Αιγαιακό, λίγο η ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν! Λίγο από όλα δηλαδή! Μια μεγάλη πιατέλα με όλους τους μεζέδες! Για να ανοίξει η όρεξη!
Χαμένες στον βαθύ ορίζοντα οι ελπίδες μας και η αισιοδοξία μας για την εκλογή Ομπάμα. Θα μου πεις δεν είχαμε τις εκπλήξεις του προηγούμενου που αμέσως μετά τις εκλογές του το είχε ρίξει ...στα βαφτίσια! Τουλάχιστον τώρα κρατήσαμε τους τύπους.
Όχι σαν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ που επισκεπτόμενος την Κύπρο πέρασε και στα κατεχόμενα και συνάντησε τον τουρκοκύπριο ηγέτη στο λεγόμενο “προεδρικό μέγαρο”! Και μετά από θύελλα αντιδράσεων προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ναι, ο ΟΗΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Η επίσκεψη αυτή δεν είχε καμία πολιτική σημασία. Και έτσι ήταν. Πώς τα παρεξηγούμε όλα; Η επίσκεψη είχε καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα.
Για ανταλλαγή σπάνιων γραμματοσήμων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου