Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 02/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  02/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Παράδοξο και όμως αληθινό και ακατανόητο!
Το έργο δεν έχει ούτε αρχή ούτε μέση και δεν ξέρουμε το τέλος! Πελαγοδρομούμε και χτυπιόμαστε από την μια πλευρά των βράχων στην άλλη. Κάτι σαν την Σκύλα και την Χάρυβδη ένα πράμα! Αλλά δεν ξέρουμε ούτε ποιά είναι η μια, ούτε και η άλλη. Η πλοκή προσφέρεται μόνο για σινεφίλ του είδους.
Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να νιώθουμε ενοχές, επειδή μιλάμε ελληνικά, επειδή μας αρέσει η διασκέδαση, επειδή έχουμε παρελθόν και ιστορία, επειδή προκαλούμε στους επισκέπτες μας πολιτισμικό σοκ, ένα σωρό επειδή… και αυτό έχει προκαλέσει την σημερινή οικονομική κατάντια της χώρας.
Και επειδή συμβαίνουν όλα αυτά πρέπει να υποδεχτούμε μετά πλήρους αγαλλιάσεως το ...τρίτο χέρι. Δηλαδή έφταιγε ο 13ος και ο 14ος και μπήκαμε μέσα; Και ο Ηλίας του 16ου ; Φταίει και αυτός; Τι πρέπει να απογίνει ο καψερός που έβαλε στο μάτι τα κλοπιμαία από τον κλεπταποδόχο της γειτονιάς του; Να τιμωρηθεί που ήθελε να βάλει χέρι στα κλοπιμαία; Ο κλέψας του κλέψαντος και εκεί.
Διότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί δεν έχουμε λεφτά ως χώρα, ως έθνος, ως κράτος. Τις πταίει; Εμείς οι αυτοί; Τα δημοσιευθέντα οικονομικά στοιχεία πέφτουν λίγο δυσνόητα έως ...δεν καταλαβαίνω! Είχαμε τόσο καιρό άπειρους λογιστές; Διότι οι μεν κατηγορούν τους δε. Όχι εσείς φταίτε! Μα σας παρακαλώ, τι λέτε; Εσείς φταίτε! Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ...ουδείς πταίει!
Και το σήριαλ συνεχίζει σε επεισόδια να ταλανίζει τηλεθεατές που σε λίγο θα χωθούν μέσα στην οθόνη για να δουν τι κρύβεται από πίσω. Όλα τα περιμένει κανείς!
Διότι αν φταίμε εμείς προσωπικά, ναι... να πληρώσουμε, βρε αδερφέ. Αλλά αν φταίγαμε, δεν θα είχαμε δάνεια στις τράπεζες, παραφουσκωμένες κάρτες και τα συναφή. Διότι θα παίρναμε από εκεί και θα καλύπταμε εδώ! Δύσκολη η λογιστική επιστήμη!
Διότι τί σχέση μπορεί να έχει η κατάντια της χώρας με την νεοεμφανίζουσα, πολλά υποσχόμενη ταλαιπωρία της στερλίνας που διαφημίζεται και θα εμφανιστεί προσεχώς όπως διαλαλούν δεξιά και αριστερά ουδείς αφελής γνωρίζει.
Διότι οι Εγγλέζοι ούτε Έλληνες είναι, ούτε ελληνικά ομιλούν, ούτε έχουν διπλές ονομασίες στις πινακίδες των οδών, ούτε ούζο πίνουν, ούτε συρτάκι χορεύουν, ούτε αρχαία αγάλματα έχουν, – δικιάς τους παραγωγής εννοείται, όχι κλεψιμαίικα – ούτε απογευματινές σιέστες. Μα τόσο πια; Δεν μας έμοιασαν καθόλου; Και όμως...
Γιατί να φτάσουν και αυτοί στο χείλος του γκρεμού;  
Τσεκάρουν την υψοφοβία τους; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου