Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Όλα μια χαρά, όλα νοικοκυρεμένα!
- Δώσε…
- Κοίτα να σου πω! Αυτή τη στιγμή παρέχεται μια επιλογή ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο λαό, για να ξεχαστεί βρε ο κοσμάκης, να ξεχάσει λίγο τον πόνο του. Λίγο το έχεις, μέσα στην μαύρη σου μιζέρια, μέσα στην απόγνωσή σου να μπορείς να βοηθάς το συνάνθρωπό σου; Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
- Μεγαλείο καρδιάς! Μεγαλείο του Έλληνα!
- Καλά αυτό, είναι εκτός συναγωνισμού!
- Τι θες να πεις;
- Ρε, ξέρεις τι είναι να πεινάς εσύ και να βοηθάς τον άλλον, ένα άλλον κατατρεγμένο;
- Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις!
- Εγώ θα σου πω την μία!
- Ποια;
- Ότι αφού μπορείς και να το κάνεις, δεν έχεις και τόσο πρόβλημα όσο θες να φαίνεται, δεν πεινάς και τόσο, σ’ αρέσει να κλαίγεσαι, αλλά που θα πάει, δεν γλυτώνεις από μένα, σου την ετοιμάζω τη δουλειά…
- Τι θες να πεις;
- Με τα προβλήματα των ημεδαπών πεινόντων, τι γίνεται; Δουλεύει το σαράκι, θα έρθουν έτοιμες οι βελτιώσεις χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι και θα σου τις σερβίρουν στο πιάτο έτοιμες.
- Λες;
- Μα, αφού το θέμα είναι αλλού…, στον πανικό…, στον φόβο… , στο τι θα απογίνει…, αχ! πάλι καλά είμαστε…, να είναι καλά ο Μεγαλοδύναμος! Και ο καιρός περνά, και εμείς περνάμε καλά και ακόμη καλύτερα!
- Δεν είναι όμως έτσι, ε;
- Πώς να είναι;  Όλα αλλάζουν…, αυτά που πρέπει να αυξηθούν μειώνονται, και αυτά που πρέπει να μειωθούν αυξάνονται! Άντε βγάλε άκρη! Και με όλα αυτά θα περιμένουμε να έρθει η ανάπτυξη! Έχει καταντήσει πλέον κακόγουστο ανέκδοτο! Ήμουνα νιός και γέρασα!
- Μη το λες! Μια χαρά κρατιέσαι!
- Μέχρι πότε;
- Τι λες; Δεν θα την προλάβεις;
- Ποια να προλάβω;
- Την ανάπτυξη! Θα την προλάβεις, δεν θα την προλάβεις;
- Κοίτα να σου πω! Αν δεν την προλάβω, που βλέπω είναι το πιο λογικό, όταν έρθει να μου την φιλήσετε σταυρωτά! Και να της δώσετε την ευχή μου! Για καλή σταδιοδρομία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου