Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!
- Άρχισες τις παροιμίες βλέπω!
- Είναι κι αυτές μια παρηγοριά! Πόσο σοφός είναι ο λαός μας!
- Και που αναφέρεσαι;
- Που αναφέρομαι; Στις ρυθμίσεις εισπράξεων που πάνε από το κακό στο χειρότερο. Που να μαζευτούν τα λεφτά! Πάνε από το κακό στο χειρότερο τα δημόσια ταμεία. Δεν μαζεύουν ούτε …λέπι!
- Ναι; Τι μου λες;
- Γιατί, εσύ περίμενες να μαζέψουν; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!
- Και αφού δεν έχουν πώς θα τα δώσουν; Αυτό ισχυρίζεται η τρόικα. Ότι η μη είσπραξη δεν είναι θέμα ρυθμίσεων, αλλά θέμα έλλειψης ρευστού από τους χρεώστες!
- Όλα τα ξέρουν πια αυτοί! Τότε γιατί δεν κάνουν μια δοκιμή να αυξήσουν τις δόσεις για να δουν αν θα …πλησιάσει ο κόσμος στα ταμεία… Θα κάνουν κρούση, λέει, τα αρμόδια υπουργεία για την αύξηση των δόσεων γιατί όπως προβλέπεται θα υπάρξει μαζική αποχή προσέλευσης λόγω αδυναμίας κατάθεσης του οβολού τους! Πόσα χρόνια έχουμε …κρίση; Αν είχαν από την αρχή περισσότερες δόσεις… Όλα αυτά τα χρόνια πήγαν χαμένα όσο αφορά στις δημόσιες εισπράξεις. Ποιος να πλησιάσει; Ο σκύλος δαγκώνει σου λέει! Βρε, μπας και αυτό ήθελαν; Να υπάρξει αδυναμία πληρωμής και να επωφεληθούν από το μπάχαλο που λογικό ήταν ότι θα ακολουθούσε; Διότι πόσο να αντέξει …η κράση της τσέπης μας; Πόσο πια; Φωνάζαμε, ξελαρυγγιζόμασταν, τσιρίζαμε αλλά ποιος να ακούσει; Τώρα μάλλον έφτασε ο κόμπος στο χτένι και είπαν να σταματήσουν …το χτένισμα!
- Λες να συμφωνήσει η τρόικα;
- Εγώ πιστεύω ότι θα συμφωνήσει εκτός κι αν την συμφέρει περισσότερο το μπάχαλο που θα σκάσει μύτη ακολούθως!
- Σε βρίσκω υπερβολικό!
- Μέγα σφάλμα! Για φαντάσου αυτό το σενάριο: Δεν μπορεί ο έλληνας πολίτης να πληρώσει! Τι θα κάνει το κράτος;
- Τι θα κάνει;
- Έλα μου, ντε! Θα σηκώσει ψηλά τα χέρια! Πόσες συλλήψεις πια να κάνει; Πόσες κατασχέσεις; Θα χωρέσουν οι φυλακές τόσο πληθυσμό; Θα αναγκαστεί να επιτάξει και ξενοδοχεία για να στεγάσει όλους εμάς! Όλοι μέσα!
- Δεν είναι κι άσχημα! Ωραία ιδέα! Τζάμπα διακοπές! Εγώ πάντως θέλω παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, δέκα μέτρα από τη ακτή, να έχει μπαρ στην παραλία…
- Καλά το καλοκαίρι… Το χειμώνα τι θα κάνεις;
- Θα ζητήσω να με στείλουν στην Αράχοβα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου