Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΤΡΙΑ ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ | Εκδόσεις Ψυχογιός

ΤΡΙΑ ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ
των εκδόσεων Ψυχογιός




Από τη στήλη ΒΙΒΛΙΟ 
των εφημερίδων
ΟΛΥΜΠΙΟ βΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΘΑΡΡΟΣ | ΚΟΖΑΝΗ 




ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
Τα “Πέντε Κλειδιά” είναι το τελευταίο βιβλίο της Λένας Μαντά. Στο καινούριο της βιβλίο η συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία της Κυβέλης της οποίας η κόρη έχει απαχθεί. Τα απειλητικά σημειώματα ζητούν να υπακούσει στις εντολές των απαγωγέων για να μην πάθει οτιδήποτε η κόρη της. Ξεκινά ένας μαρτυρικός Γολγοθάς για την ηρωίδα μας μέσα από πολλές περιπέτειες και αγωνίες. Θα τα καταφέρει;
Η Λένα Μαντά υπόσχεται αγωνία, σασπένς, ερωτικό πάθος και αστυνομικό μυστήριο στους αναγνώστες της. Ένα βιβλίο με δεδομένη την επιτυχία και μια Λένα Μαντά με νέα εμφάνιση στη γραφή της.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ. ΠΕΝΤΕ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΗ! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΔΗΓΙΕΣ…
Από κείνη την ώρα άρχισε ο εφιάλτης. Η μικρή της κόρη, η Μαργαρίτα της, ήταν στα χέρια απαγωγέων, δεμένη με πέντε αλυσίδες σαν μικρό ζώο. Δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από κάποιον, αφού κανένας δεν ήξερε την ύπαρξη του παιδιού. Ούτε καν ο άντρας της, ο παντοδύναμος Ορέστης Δελμούζος. Έπρεπε να υπακούσει με όποιο τίμημα…

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
Το θέμα στο καινούριο μυθιστόρημα της Χρυσηίδας Δημουλίδου είναι η ενδοοικογενειακή βία, η παιδική και γυναικεία κακοποίηση. Ένα δραματικό, με αστυνομική υφή, μυθιστόρημα που θα ικανοποιήσει τους χιλιάδες αναγνώστες της.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Δεκαετία του ’60. Σ’ ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, τρεις αδελφές, η Δήμητρα, η Αναστασία και η Μυρτώ, μεγαλώνουν στη σκιά ενός πατέρα αφέντη και μιας μάνας που δεν έχει λόγο. Η μόνη έξοδός τους είναι κάθε Κυριακή για την εκκλησία και στο πανηγύρι του χωριού μία φορά τον χρόνο. Οι καιροί σκληροί, αλλά οι πράξεις σκληρότερες.
Και μια μέρα ο πατέρας τις εγκαταλείπει και εξαφανίζεται. Το κοινωνικό στίγμα είναι βαρύ για την οικογένεια που άφησε πίσω του, όμως μαζί έρχεται και η λύτρωση από τους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλει. Σταδιακά τα κορίτσια ξενιτεύονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και με τον καιρό οι οικογενειακοί δεσμοί κόβονται. Σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα ένα τηλεφώνημα από την πατρίδα θα ταράξει τη μέχρι τότε ήρεμη ζωή τους. Η επιστροφή στο χωριό τους γίνεται επιτακτική και ο επικείμενος θάνατος της μάνας που άφησαν ολομόναχη χωρίς να ενδιαφερθούν γι’ αυτήν θα τις φέρει αντιμέτωπες με μυστικά και αλήθειες που απέκρυψαν. Το παρελθόν γυρίζει στο παρόν ζητώντας απαντήσεις.
Τι συνέβη και τις παράτησε ο πατέρας τους; Γιατί εγκατέλειψαν τη μάνα τους στην τύχη της; Γιατί το πατρικό τους δεν πρέπει να φύγει από τα χέρια τους; Ποιο μυστικό κρύβει το κελάρι στο υπόγειο του σπιτιού; Οι τρεις αδελφές πάνω από την ετοιμοθάνατη μάνα κάνουν μόνο μια ερώτηση: «Μάνα, όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν καθάρισες την ντροπή;»

ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ ΖΑΪΡΗ
Το καινούριο μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη ακολουθεί το γνωστό ύφος της συγγραφέως. Μια μητέρα αναγκάζεται να χωρίσει τα παιδιά της. Δυο κορίτσια μεγαλώνουν χώρια το ένα από το άλλο.  Η Αγάπη και η Ελισάβετ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Δεν γνωρίζουν η μια την ύπαρξη της άλλης. Τι πρόκειται να συμβεί;


Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Ένας πρίγκιπας. Ένα άσπρο άλογο.
Μια νύχτα με δίδυμα φεγγάρια, που ανάσαινε την ομορφιά της Κερκίνης.
Κι η Αλίκη φέρνει στον κόσμο δύο δίδυμα κοριτσάκια.
Μόνο που αναγκάζεται να πουλήσει το ένα της παιδί…
 Η Αγάπη και η Ελισάβετ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Μεγαλώνουν χωρίς να ξέρουν την ύπαρξη η μια της άλλης. Μέχρι που οι ζωές τους μπλέκονται αδυσώπητα.
Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, την αναπνοή του Θεού πάνω στη γη. Μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που χορεύει ανάμεσα στο όνειρο και την αλήθεια, προσπαθώντας να κεντήσει την ίδια την αγάπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου