Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες!
- Κατά το …είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες;
- Ακούς εκεί! Έχετε πλεόνασμα! Χαράς το πράμα!
- Γιατί, φίλε μου δεν είναι σημαντικό;
- Σημαντικό είναι ότι πούμε εμείς! Πήρατε αέρα και άιντε! Ζητάτε ελαφρύνσεις! Σιγά, μη βιάζεστε. Έτσι γουρούνι στο σακί; Θα ‘ρθουμε με το καλό – αλήθεια τι καιρό κάνει εκεί; ο αττικός ουρανός συνεχίζει και είναι μπλε; - θα δούμε τι έχετε να μας δείξετε και εμείς θα αποφασίσουμε αν μπορείτε να κάνετε τίποτα ελαφρύνσεις! Ακούς εκεί τα γαϊδούρια! Βρε, εμείς για το δικό σας καλό δουλεύουμε. Για την δική σας ανάπτυξη που περιμένετε με ανοιχτάς τας αγκάλας! Βρε, ακόμη δεν το καταλάβατε; Ντιπ, χαϊβάνια, ντε! Τι περιμένεις; Χαΐρι και προκοπή! Α! πα πα! Εσείς λέτε! Εμείς πιστεύουμε; Μια φορά την πατήσαμε! Δεύτερη δεν γίνεται. Πώς το λέτε εσείς οι Έλληνες; Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού; Α! γεια σου, έτσι το λέτε! Αυτό!
- Εσύ τώρα το παίζεις δικηγόρος του διαβόλου;
- Δεν παίζω τίποτα! Απλώς λέω τι απαντήσεις θα πάρουμε από δαύτους! Διότι σου λένε, καλά τα πάτε, αλλά για να έρθει η ανάπτυξη θέλει κι άλλη δουλειά, θέλει κι άλλες μεταρρυθμίσεις για να δείτε Θεού πρόσωπο! Και από μόνοι σας να αποφασίσετε για ελαφρύνσεις απαγορεύεται! Πιπέρι στο στόμα!
- Θεός φυλάξοι! Πτού! Πτου! Φτύσε τον κόρφο σου! Θα βγω αντάρτης στα βουνά!
- Γιατί;
- Δεν μου απομένει τίποτα άλλο να κάνω! Άσε που ακούω ότι οι απόστρατοι όλο και κάτι θα πάρουν πίσω, έως μερικές χιλιάδες αναλόγως υπολογισμών! Αυτοί πως τα κατάφεραν;
- Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι έγινε… μάλλον κάποια απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας…
- Δεν είδες τις προάλλες την Αγγέλα που …αρπάχτηκε με τον δικό της; Μετά τις εκλογές οτιδήποτε. Τώρα αποκλείεται.
- Γιατί;
- Διότι ο καθείς θέλει και δεν θέλει τις ελαφρύνσεις για δικό του όφελος!
- Και φυσικά τα συμφέροντα συγκρούονται! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου