Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ

- Είμαι μπερδεμένος, πολύ μπερδεμένος!
- Ποιος σε μπέρδεψε πάλι;
- Δεν μπορώ να βγάλω άκρη! Από πουθενά, όμως!
- Είναι λίγο και η ζέστη που δεν σε αφήνει να σκεφτείς! Όσο να πεις σε επηρεάζει κι αυτό. Το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται για σοβαρές σκέψεις!
- Λες, ε;
- Να μην λέω; Το καλοκαίρι είναι για άλλα, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ουζάκια παραθαλάσσια, βαρκούλες να αρμενίζουν, χαλάρωση του πνεύματος, άντε το πολύ πολύ και καμιά σκέψη για τα ξύλα του χειμώνα…
- Καλά που το ανέφερες! Θα πέσει το πετρέλαιο; Άκουσες τίποτα ή θα ξαναζήσουμε τις χειμωνιάτικες νύχτες του Λονδίνου πάλι;
- Τίποτα δεν άκουσα, αλλά και να άκουγα, αν δεν το δω με τα ίδια μου τα μάτια δεν θα είμαι σίγουρος για τίποτα. Για λέγε όμως, κάτι άλλο ξεκίνησες να πεις!
- Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με όλα αυτά που γίνονται. Σα να κρύβεται ο ένας από τον άλλον! Έτσι από δω, έτσι από κει. Μπερδεμένες εικόνες.
- Δε σε καταλαβαίνω!
- Πάμε καλά, λέει, είμαστε σε καλό δρόμο λέει, θα φανεί φως στο τούνελ λέει, θα ξαναγεννηθεί η Ελλάδα λέει…
- Σίγουρα θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά πότε δεν ξέρουμε. Σε πόσο καιρό, σε πόσα χρόνια.
- Αυτό είναι που με μπερδεύει. Μέχρι τότε τι θα γίνει; Άνθρωποι φεύγουν στην αλλοδαπή, άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, οι τσέπες αδειάζουν, τι αδειάζουν δηλαδή, όσα μπαλώματα και να ράψεις, πως γίνεται και είναι πάντα τρύπιες, ένας Θεός το ξέρει. Πώς θα πάει μπροστά η χώρα όταν τόσος κόσμος είναι άνεργος και δεν ξέρουμε πόσοι ακόμη…
- Βρε μπας και περιμένουν τις γερμανικές εκλογές και μέχρι τότε κρατούν σιγή ιχθύος; Αφού βλέπουν ότι δεν βγαίνει, πάμε κατά διαόλου ένα πράμα!
- Θέλουν να ξαναβγούν, θες να πεις; Οπότε σου λέει ας το παίξουμε σκληροί με τους Έλληνες; Και μετά βλέπουμε; Να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο; Καλύτερο, δηλαδή, από το σήμερα! Μη φανταστείς!
- Τι να σου πω, βρε παιδάκι μου, ο Θεός μεγάλος είναι!
- Μεγάλος είναι, αλλά από μόνος Του μην περιμένεις να κάνει πολλά πράματα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου