Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Χρόνια πολλά!
- Χριστός Ανέστη!
- Αληθώς Ανέστη!
- Πώς τα πέρασες;
- Πασχαλινά!
- Δηλαδή;
- Δεν έχει δηλαδή! Όταν λέμε Πασχαλινά, εννοούμε Πασχαλινά!
- Αρνάκι και τα λοιπά, δηλαδή;
- Όχι, γαλοπούλα γεμιστή!... Τι λες άνθρωπέ μου; Για βάλε με το μυαλό σου πώς είναι ένα Ελληνικό Πάσχα. Έτσι ακριβώς! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο! Αυτό εννοούμε πασχαλινά. Όπως πέρσι, όπως πρόπερσι, όπως πάντα!
- Δηλαδή όλα κανονικά.
- Κανονικότατα! Διότι ο Έλληνας, όπως καλά ξέρεις, δεν υπομένει κανένα ζυγό. Όταν είναι να κάνει κάτι για την καλοπέραση του, θα το κάνει. Δεν πα να χτυπιούνται όλες οι Κασσάνδρες και τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια. Θα κατεβάσει και τη ρακή του, θα γυρίσει και τον οβελία του, θα …ξεκοκαλίσει  με τα δαχτυλάκια του και το κοκορέτσι. Δεν πα να απαγορεύονται τα εντόσθια. Τίποτα δεν είναι για πέταμα.
- Άσε που και οι ταβέρνες ήταν όλες γεμάτες. Είδες;
- Δεν είδα νομίζεις; Και τα νησιά γεμάτα, βούλιαξαν, λέει. Είχαν να δουν τέτοια  πανηγύρια χρόνια.
- Και που βρήκαν τα λεφτά;
- Βρε, τα κρατούσαν για …μια ώρα ανάγκης. Σου λέει, θα αφήσω το Πάσχα και θα μου φύγει ασούβλιστο; Αποκλείεται. Δεν πα να χτυπιέται όσο θέλει η Αγγέλα, και ο άλλος, ο  πώς-τον-λένε, ο Σόιμπλε, ντε! Θα βγω και θα κάνω αντίσταση! Η επανάσταση του οβελία!
- Αφού βγήκαν και είπαν ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο. Θα φανεί φως!
- Μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα λένε για τους άλλους που θέλουν να τα εφαρμόσουν και εκεί. Σου λέει, να, χτυπιόταν η Ελλάδα, αλλά μπαίνει σε ένα δρόμο. Άρα είναι σωστή η συνταγή. Μη χτυπιέστε, το λοιπόν. Για ελάτε στο θείο που θέλει κάτι να σας πει, κάτι να σας ομολογήσει!
- Λες;
- Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Και για να μην τους χαλάσουμε το χατίρι, πήραμε αμπάριζα τα νησιά και απολαύσαμε το Ελληνικόν Πάσχα εν πλήρει δόξη και τιμή! Με βούλα και υπογραφές! Διότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί και αλλαχού!
- Δηλαδή, θα πάμε και διακοπές το καλοκαίρι;
- Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Η κρίση είναι το πρόσχημα!
- Να την σώσουμε τότε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου