Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Πάω να σκάσω! Δε με χωράει ο τόπος! Πάει…, θα σκάσω!
- Ηρέμησε, βρε παιδί μου, θα πάθεις και τίποτα! Είσαι και σε κρίσιμη ηλικία!
- Είναι δυνατόν, πια; Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ; Τι πράμα είναι αυτό; Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν;
- Τι να γίνουν, βρε παιδάκι μου; Ηρέμησε! Είσαι και …
- Μη το ξαναπείς αυτό. Δεν είμαι σε καθόλου κρίσιμη ηλικία.  Όλες οι ηλικίες είναι κρίσιμες!... Αυτό να το βάλεις καλά στο μυαλό σου! Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς!
- Οι εξετάσεις! Ξεκίνησε πάλι καινούριο τροπάρι! Θα γίνει απεργία ή δεν θα γίνει; Θα γίνουν οι εξετάσεις ή δεν θα γίνουν; Θα γίνει επιστράτευση των απεργούντων ή δεν θα γίνει;
- Κοίτα να σου πω! Είναι και μια καλή περίοδος για να πιάσει τόπο η απεργία των καθηγητών. Σε άλλες περιόδους, τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του. Δε πα να κάνεις απεργία. Θα κλείσουν τα σχολεία! Και τι έγινε; Θα ξανανοίξουν! Ενώ τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει πίεση.
- Ναι, αλλά από τη συνάντηση δεν βγήκε τίποτα. Προφανώς οι από πάνω είναι ανένδοτοι!
- Και ούτε έγινε καμιά αναφορά για επιστράτευση!
- Ε! καλά τώρα! Αφού είπε, θα γίνουν οπωσδήποτε!
- Να ησυχάσω δηλαδή; Θα γίνουν; Διότι παντού όπου σταθείς και όπου βρεθείς, λένε, στο αέρα οι εξετάσεις, σε ομηρία χιλιάδες μαθητές, όλα για τον εθνικό αγώνα, δουλεύουν λιγότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο οι καθηγητές…
- Αυτό το πράγμα που συγκρίνουν κάποια πράγματα με τον μέσο όρο στην Ευρώπη με τρελαίνει. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε. Ή θα είμαστε σε όλα Ευρωπαίοι ή δεν θα είμαστε. Δεν μπορεί να είμαστε κατ’ επιλογήν! Σε ό,τι μας βολεύει, βρισκόμαστε να πίνουμε τον καφέ μας στις όχθες του Σηκουάνα, - στο Παρίσι δεν είναι αυτός; - και άλλες φορές να βολτάρουμε στις όχθες του Πέλεκα!
- Γιατί, στον Πέλεκα δεν μπορούμε να πιούμε καφέ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου