Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


 - Και εγώ να ήμουνα, τα ίδια θα έλεγα!
- Τι θα έλεγες δηλαδή;
- Θα σφύριζα κλέφτικα!
- Θα αγνοούσες παντελώς το θέμα;
- Θα απαντούσα όπως απάντησαν κι αυτοί. Μέχρις εδώ, παραπέρα δεν έχει. Είναι και που υπάρχει μια αμηχανία στο απέναντι στρατόπεδο. Βοηθάει κι αυτό.
- Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά μας την βγήκαν κι από πάνω. Σου λέει, αποπροσανατολίζετε τον κόσμο αντί να κοιτάξτε να βάλετε μια σειρά στα χαμένα σας.
- Σα να μας μαλώνει λιγουλάκι ή κάνω λάθος;
- Βρε σε λίγο θα σηκώσει και το δάχτυλο και θα μας το (ξανα)κουνήσει απειλητικά! Καθίστε φρόνιμα διότι …πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Άντε, γιατί, μη σας κάνω και παρακαλάτε πάλι.  
- Λες να γίνει τίποτα με τις πολεμικές αποζημιώσεις ή είναι κανένα από αυτά τα πυροτεχνήματα μιας και πλησιάζει Πάσχα!
- Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά διότι ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Έτσι κι αλλιώς δεν τους συμφέρει να ανακινηθεί ένα τέτοιο θέμα. Φαντάζεσαι να πληρώσει τη χώρα μας όλα αυτά που ζητάμε; Θα είναι κακό προηγούμενο και για τους άλλους. Δώσε και μένα μπάρμπα, θα γίνει. Που να τα βρουν τόσα χρήματα; Θα καταλήξει σε χρεοκοπία η Γερμανία! Με καμιά πενηνταριά χώρες ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση τότε. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, λίγο περισσότερο ο παράλλος, τι είναι τα ταμεία, θα αδειάσουν κάποια στιγμή.
- Από ό,τι βλέπω μάλλον άνθρακες ο θησαυρός…
- Εδώ δεν τα πήραμε τόσα χρόνια και τώρα θα τα πάρουμε; Άσε που βοηθήσαμε και εμείς να ορθοποδήσει τότε η Γερμανία. Έπεσε ένα γερό κούρεμα τότε, κι από δω παν κι οι άλλοι. Σχεδόν γουλί! Λαμπύριζε ο τόπος!
- Ενώ τώρα, λίγο από εδώ που πετάει η φράντζα. Α! πάρε λίγο και τις άκρες. Και λίγο από εδώ γιατί φουσκώνει το μαλλί…
- Άλλες εποχές τότε. Που να βρεις τέτοια μπαρμπέρικα τώρα…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου