Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Άκουσες τι είπε; Και ησυχάσαμε! Να κοιμόμαστε πλέον ήσυχοι και να ονειρευόμαστε διακοπές σε ονειρεμένες παραλίες. Όχι κατ’ ανάγκη εξωτικές, μια χαρά είναι και οι δικές μας, μη σου πω και καλύτερες!
- Τι άκουσες πάλι;
- Καλά δεν άκουσες τον Όλι Ρεν που έτρεξε να μας καθησυχάσει; Ότι εμείς δεν θα πάθουμε ότι έπαθαν και οι Κύπριοι; Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος, είπε. Τι εννοούσε; Δεν μπορώ να στο ξεδιαλύνω!
- Σιγά, ρε φίλε, είναι απλά τα πράγματα. Εννοούσε ότι δεν θα μας πετσοκόψουν τις καταθέσεις μας.
- Χα! Χα! Να ‘σαι καλά, με έκανες και γέλασα! Να ‘σαι καλά! Μου άλλαξες τη διάθεση.
- Γιατί;  Τι είπα; Είπα τίποτα αστείο;
- Ανέκδοτο μας είπες τώρα! Άκου καταθέσεις! Τι είπε τώρα ο άνθρωπος! Που να τις βρούμε τις καταθέσεις εμείς;
- Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν καταθέσεις στις τράπεζες; Πώς λειτουργούν τότε;
-Πάντως εγώ από ό,τι ξέρω, για μένα μιλάω τώρα ε; και για όσους γνωρίζω, δεν έχουν καταθέσεις στην τράπεζα. Εξανεμίστηκαν στους τέσσερις ανέμους και έγιναν καπνός. Ξέρεις τι θα πει καπνός; Από αυτό, γεια σου! Οπότε τι να μας κάνουν εμάς; Αφού να φανταστείς προχτές το συζητούσαμε και λέγαμε πόσο τυχεροί είμαστε.
- Τυχεροί; Τι τυχεροί;
- Που δεν έχουμε καταθέσεις στην τράπεζα. Δεν θα έχουμε να κλαίμε και για ένα παραπάνω! Αρκετά κλαίμε για αυτά που τραβάμε! Αλλά ακόμη δεν ξέρουμε ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα. Διότι εδώ κρύβονται άλλα από πίσω. Θυμάσαι που έλεγαν ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση, θέλει ειδικό χειρισμό, δεν είναι σαν την κρίσης στις άλλες χώρες! Εγώ πάντως το θυμάμαι!
- Τι θες να πεις δηλαδή!
- Και τώρα τα ίδια λένε, ότι η κρίση στην Κύπρο είναι ειδική και μοναδική περίπτωση. Δεν είναι σαν της Ελλάδας, ούτε σαν τους άλλους… Πόσες μοναδικές περιπτώσεις υπάρχουν, ακόμη δεν ξέρουμε. Να δεις που θα σκάσει το παραμύθι κάποια στιγμή και θα τρέχουμε όλοι ομαδικώς! Να ξέρουμε μόνο να φοράμε τις φόρμες μας για να τρέχουμε καλύτερα… Έι… που πας;
- Άρχισα να τρέχω… Δεν άκουσες τον πυροβολισμό…
- Βιάζεσαι… βιάζεσαι πολύ… Λάστιχο ήταν αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου