Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Δεν μου λες, για να ‘χουμε καλό ερώτημα, οι αυξήσεις πώς θα γίνονται;
- Δεν τα έμαθες; Κατά κύματα!
- Να φορέσουμε μαγιό; Θα μας πάνε στη θάλασσα;
- Έλα, ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!
- Τι εννοείς εσύ δηλαδή, λέγοντας κατά κύματα; Θα μας αλλάξουν τα φώτα με δόσεις; Πρώτο κύμα, δεύτερο κύμα, τρίτο κύμα; Να μη μας έρθει δηλαδή απότομα το τσουνάμι, λίγο λίγο; Λογικό είναι! Μας σκέπτονται τα παλικάρια. Σου λέει μια κι έξω θα τους έρθει ντουβρουτζάς, θέλεις να τους μαζεύουμε με τα κουταλάκια από τους δρόμους και τις γειτονιές; Ας έρθει το πρώτο κύμα, θα βραχούνε λίγο, το ίδιο με το δεύτερο κύμα και ούτω καθεξής. Μπορεί να πιστεύουν ότι θα νομίζουμε ότι είμαστε σε καμιά παραλία και απολαμβάνουμε διακοπές. Όλα είναι δυνατά σε αυτόν τον κόσμο.
- Αυτό ακριβώς!
- Από παντού χτυπήματα, φίλε μου! Αφού στο τέλος η τελευταία μόδα στα ρούχα θα είναι χωρίς τσέπες. Τι να τις κάνεις αφού δεν θα έχεις να βάλεις τίποτα μέσα; Μετά θα καταργηθούν τα πορτοφόλια! Απλά πράγματα! Απλουστεύεις τη ζωή σου έτσι. Λιτά κι απέριττα! Αλλά, από ό,τι φαίνεται θα καταργηθούν μόνο οι δικές μας τσέπες διότι έχουν μεγαλώσει κάποιων άλλων. Πρέπει να υπάρχει μια …ζυγοστάθμιση στο θέμα και μια ισορροπία. Δεν πρέπει να υπάρχουν ανισόρροπες καταστάσεις σε μια δημοκρατία. Όλα πρέπει να λειτουργούν ομαλά!
- Και μια και το θυμήθηκα! Έμαθες τίποτα καινούριο για το σήριαλ “Αμάρτησα για μια …χούφτα ευρώ”;
- Κάτι άκουσα, για κάτι αντίγραφα, παρουσιάστηκε ένας υπάλληλος και είπε ότι αυτός έβγαλε μια λίστα είκοσι ατόμων και μετά χάθηκε το cd, το στικάκι, θα σε γελάσω, δεν ξέρω! Μπερδεύτηκα!
- Και αυτός ο υπάλληλος που ήταν τόσο καιρό; Γιατί δεν πεταγόταν να μας πει να κερδίσουμε χρόνο να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία; Να πει, εγώ θα σας ξεμπουρδουκλώσω!
- Με κούρασε αυτή η ιστορία! Πολύ τράβηξε, δεν έχει πλοκή, ούτε σασπένς, και οι χαρακτήρες του είναι …πώς να το πω… δεν έχουν χρώμα, πολύ χλωμούς τους βλέπω…
- Αα! είσαι επηρεασμένος από τα γουέστερν, οι Απάτσι τους έλεγαν χλωμά πρόσωπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου