Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Τέτοια σιγουριά!
Αισιόδοξα σίγουρος είναι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών για την παραμονή μας στο ευρώ! Απέκλεισε παν αντίθετο ενδεχόμενο! Όχι, τίποτα άλλο, αλλά να πάει η καρδιά μας στη θέση της. Διότι μια αγωνία την είχαμε.
Δεν είπε τίποτα όμως για την παραμονή των Ελλήνων στη χώρα. Διότι έτσι όπως τα βλέπουμε τα πράγματα, μας βλέπω όχι με βαλίτσες αλλά με μπόγους, από εκείνους τους παλιούς, και με το διαβατήριο στο στόμα να την κάνουμε οριστικά και αμετάκλητα. Διότι ποιος να μείνει; Θα πάμε αλλού να ψάξουμε την ανάπτυξη την οποία με λαχτάρα περιμένουμε αλλά αργεί, πολύ αργεί.
Κάποιος να βγει στο δρόμο μπας και πήρε άλλη στροφή και χάθηκε. Να κουνήσει το χέρι, να μας δει, να έρθει προς τα εδώ. Νότια μεριά!
Διότι όλη την απώλεια της διεθνούς εμπιστοσύνης του ευρώ την πήραμε εμείς στην πλάτη μας. Και την κουβαλάμε και την γυροφέρνουμε αναμεταξύ μας. Και όλη αυτή η νευρικότητα των αγορών θέλει ιδιαίτερο ηρεμιστικό για να ησυχάσει. Διότι τα λεξοτανίλ αποδείχτηκαν άκυρα. Δεν μπορούν να τις κατευνάσουν, τις αγορές. Θέλουν πιο ισχυρή δόση.
Εκεί που πάει να ανέβει η ψυχολογία, και δη η εξωτερική τοιαύτη, διότι όλα τα άλλα πέφτουν παταγωδώς και περικόπτονται, αρχίζουν τα σενάρια τρομολαγνείας για μια νεώτερη …επίθεση. Διότι ποιος κόπτεται για το πρόβλημα της χώρας; Το θέμα είναι το ευρώ με μαύρο πρόβατο την Ελλάδα!
Πάντως λείπει η φαντασία από τους δημιουργούς σεναρίων. Τι σενάριο μπορεί να είναι αυτό με κάποιον που παίρνει το τρένο για Αθήνα με 50.000 ευρώ στα μπαγκάζια του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μιας εταιρίας επειδή το ευρώ θα βρίσκεται ανάσκελα. Να μας πουν, όμως, από ποια γραμμή θα έρθει για να τον περιμένουμε στα σύνορα. Για την υποδοχή! Γιατί, πού ξέρεις, μπορεί να έχουμε την ίδια βαλίτσα και με το μπέρδεμα να γίνει δική μας, φεύγοντας εμείς και ερχόμενος αυτός!
Εκτός και αν προλάβουμε τα φορτηγά που θα είναι σταθμευμένα στα σύνορα γεμάτα ζεστό χρήμα! Καλή ιδέα να μετακομίσουμε στα παραμεθόρια! Θα είμαστε πιο κοντά!
Ελλιπές πάντως το σενάριο!
Δεν μας δίνουν γεωγραφικές συντεταγμένες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου