Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Σεπτέμβρης πια!
Εποχή των σχολείων και των μαθητών και είσοδος στη ρουτίνα πια και των γονέων. Καιρός για μόρφωση, γιατί αυτή μας λείπει και ίσως και ναι, είναι η μόνη μας περιουσία και η μόνη μας παρηγοριά ότι θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε την κακοδαιμονία μας και το κακό ριζικό μας.
Διότι πώς να το κάνουμε, με τη μόρφωση και μόνο, με την ευρύτερη έννοια του όρου, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε το μεγαλείο της φυλής, χωρίς να θεωρηθεί αυτό σοβινιστικό και ρατσιστικό! Διότι αυτό είναι το μόνο και το μοναδικό που μπορεί να μας σώσει. Με την παιδεία και τον πολιτισμό μας! Ευτυχώς και δυστυχώς! Διότι η μεγαλύτερη πλειονότητα δεν επενδύει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο! Δυστυχώς και μόνο δυστυχώς!
Κάθε χρονιά με την ίδια ελπίδα ζούμε και επιτρέπουμε το χρόνο να μας παραζαλίσει και να μας φεύγει, αφήνοντας μαζί μας μόνο τις ευχές σαν παρακαταθήκη και μόνο αυτές! Ευχολόγια και γλυκανάλατα όνειρα που μας επιτρέπουν να ζούμε στη χλιδή του ονείρου και να βαδίζουμε αμέριμνοι στην ομίχλη του!
Συγχρόνως με την εκκίνηση των καινούριων ονείρων εμφανίστηκε όπως κάθε χρόνο και το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ του αρμόδιου φορέα ελέγχου τροφίμων για τα κυλικεία των σχολείων, όσων διαθέτουν! Με απαγορεύσεις και ελέγχους για τη διατροφή των βλασταριών μας. Και με λίστα τροφίμων που επιτρέπεται να πωλούνται. Ωραία μέχρι εδώ, από εδώ και πέρα είναι το θέμα. Διότι σε ποιο κυλικείο θα βρούμε ρυζόγαλο, γιαούρτια παντός τύπου, σταφιδόψωμα, μουστοκούλουρα, φρέσκα φρούτα σε ατομικές συσκευασίες; Διότι προς στιγμή νομίζαμε ότι βρισκόμασταν σε κυλικεία του εξωτερικού!
Διότι έχουμε και τα απαγορευμένα κρουασάν, πίτσες, λουκουμάδες με λαχταριστή σοκολάτα, σάντουιτς με λουκάνικα, καραμέλες και όλα τα συναφή απαγορευμένα δια ροπάλου, αντάμα μαζί με τινά επιτρεπόμενα!
Και από την άλλη, αν ο μαθητής φέρει μαζί του τα απαγορευμένα στο σχολείο; Διότι ποιος μπορεί να τον ελέγξει; Κανείς! Αφού με τις ευλογίες των γονέων αγοράζονται από σημεία εκτός σχολείου! Ένας φαύλος κύκλος!
Α! ξεχάσαμε και το χαλβά! Και αυτός επιτρέπεται!
Το θέμα είναι ποιος τον τρώει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου