Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Καλοκαίρι τέλος! Τα κεφάλια μέσα!
Ένα μαύρισμα το πήραμε. Φτάνει, αρκετά για το καλοκαίρι. Ακολουθεί το …μαύρισμα του χειμώνα! Να αφήσουμε λίγο χώρο και για αυτό! Όσο κολυμπήσαμε, κολυμπήσαμε. Μην εξαντληθούμε κιόλας! Να έχουμε δυνάμεις και για το κολύμπι του χειμώνα! Πεταλούδα θα είναι; Ύπτιο; Πρόσθιο; Θα σας γελάσω! Πάντως ένα κολύμπι στα ανοιχτά σίγουρα θα είναι. Μην πάθουμε και κράμπες! Ποιος θα μας γυρίσει πίσω; Δεν είναι να μείνουμε αβοήθητοι μεσοπέλαγα!
Αρχίσανε τα όργανα άμα τη εμφανίσει του φθινοπώρου, διότι ό,τι και να κάνεις δεν μπορείς να το αρνηθείς. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των πανηγυριών. Αντιλαλούν τα όργανα σε πόλεις και χωριά. Τελείωσε ο θέρος και η προετοιμασία των πληβείων για το βαρύ χειμώνα είναι προ των πυλών!
Ο οικονομικός αποκλεισμός καλά κρατεί και οσονούπω μια επερχόμενη ασφυξία. Το θέμα είναι να αποδειχτεί περίτρανα ότι αυτή τη χώρα εδώ και χρόνια  ήταν ξέφραγο αμπέλι. Διότι πώς να δικαιολογήσεις την ξαφνική παρουσία πολλαπλών περιπτώσεων αρμέγματος του δημοσίου; Κάθε μέρα νέες τραγελαφικές περιπτώσεις που αν μη τι άλλο έχουν κοινό αποτέλεσμα. Καμιά διοίκηση, κανένας έλεγχος.
Και ξαφνικά μέσα στη σιγαλιά και την ηρεμία του δειλινού ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και ο οχετός εμφανίζει ένα ξέφραγο αμπέλι. Και πόσα ακόμη έχουν να δουν τα μάτια μας! Να ακούσουν τα αυτιά μας!
Ξαφνικά ευρέθησαν οι μηχανισμοί και ανακαλύπτουν μερικούς επίγειους παραδείσους στην ψωροκώσταινα; Έπρεπε να φτάσουμε στο …αμήν για να βγουν τα περισσότερα στο μεϊντάνι; Δηλαδή αν δεν υπήρχε η κρίση πόσες συντάξεις ακόμη θα ήταν ενεργές; Σίγουρα θα σπάζαμε κι άλλο ρεκόρ! Αυτό των υπεραιωνόβιων!
Από την άλλη, τεράστια ποσά δόθηκαν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις τα τελευταία χρόνια, όταν έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Όταν ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι έρχεται, κάτι σπαρταράει, απίστευτες δραστηριότητες ανά την υφήλιο με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου.
Διότι υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν και αυτοί!
Μέχρι πότε όμως;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου