Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Και γιατί να μην καμαρώνουμε; Δικά μας παιδιά δεν είναι;
Γιατί να μην τονώσουμε λίγο το ηθικό μας στις αποφράδες μέρες που ζούμε και μας καταδυναστεύει η μιζέρια; Να αισθανθούμε κάπως διαφορετικά και να πιστέψουμε ότι ναι, μπορούμε να ξεφύγουμε.
Αίσθημα αισιοδοξίας μας έδωσε η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία Δίου το περασμένο Σάββατο που συμμετείχαν στην γνωστή εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου “Στην υγειά μας”. Η Ορχήστρα Δίου αποτελούμενη κυρίως από μαθητές και η Χορωδία ενηλίκων έδωσε πάλι ένα ηχηρό παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού μας. Και έδωσε το στίγμα της στο Πανελλήνιο.  Ύψωσε το ανάστημα της και βροντοφώναξε. Και σίγουρα οι νότες τους σκαρφάλωσαν στις πλαγιές του Ολύμπου και έφτασαν μέχρι την κορυφή! Εδώ είμαστε. Μπορούμε, αρκεί να το πιστεύουμε και να το θέλουμε.
Απέδειξαν ότι όταν υπάρχει μεράκι και άνθρωποι με οράματα μπορούν τα βήματά μας να προχωρήσουν. Και με τον πολιτισμό μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Να αποδείξουμε και στους εαυτούς μας και σε οποιονδήποτε άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενο ότι η ελληνική ψυχή δεν μπορεί να σταματά να χαμογελάει.
Πρέπει το λιγότερο να είμαστε περήφανοι που απολαύσαμε την Ορχήστρα και τη Χορωδία Δίου προχτές στην τηλεόραση. Να είμαστε περήφανοι που υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τον πολιτισμό και επενδύουν σε αυτόν. Για να μπορέσει να αλλάξει ο τόπος τους, ο τόπος μας.
Θα ήταν έλλειψη να μην αναφέρουμε ότι στην εκπομπή παρευρέθηκαν ο Μίμης Πλέσσας και ο Χρίστος Νικολόπουλος οι οποίοι συνόδευσαν την ορχήστρα με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Αλέξη Ηλιάδη, τη Φιλιώ Σέρβου και τη Μαρία Φωτοπούλου.  Την παρέα συμπλήρωσε και ο Αλέξης Κωστάλας, θερμός υποστηρικτής της Πιερικής γης. Η Έφη Μαυροπούλου, εκ Κατερίνης ορμώμενη και μόνιμος κάτοικος του κλεινού άστεως, γνωστή για την ένθερμη ενασχόλησή της με τη λογοτεχνία και το θέατρο.
Και να ευχαριστήσουμε το μαέστρο Νίκο Πατρή και το Γρηγόρη Παπαχρήστο ακλόνητο υποστηρικτή του πολιτισμού στον τόπο μας.
Σας ευχαριστούμε.
Μας συγκινήσατε!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια!

    Μέλος της Ορχήστρας Νέων Δίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή