Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στη εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Περονόσπορος πια!
Πολύ στριμωξίδι στο μηχανισμό στήριξης. Μην σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε. Τι μόδα και τούτη; Όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν πάνε καλά και χρειάζονται χρήματα. Άδεια τα ταμεία. Πώς, ξαφνικά, τρόπος του λέγειν, χάθηκαν τόσα λεφτά και δεν υπάρχει κρατικό εισόδημα, απορίας άξιον. Και ακόμη μεγαλύτερη απορία το πού θα φτάσει όλη αυτή η ανάγκη για δανεισμό. Δάνειο στο δάνειο για να ξοφληθεί το προηγούμενο. Παλιές λατρεμένες ιστορίες από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Πού κρύβεται τόσο χρήμα και εμφανίζεται υπό μορφή δανείων και εκτροχιασμένου φόβου; Δώσε και μένα μπάρμπα. Διότι ο μπάρμπας από την Κορώνη τέλος. Δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, είναι άνεργος και μπατίρης.
Τι μπορεί να συμβαίνει; Ακολούθησαν όλοι τον έκλυτο βίο των Ελλήνων και έχουν τα ίδια αποτελέσματα; Διότι καλά εμείς. Από ξενύχτι σε ξενύχτι και από μπουζούκια σε μπουζούκια ήμασταν. Αλλά τώρα πάνε και αυτά. Όνειρα θερινής νυκτός! Για την εξαφάνισή τους φταίμε. Α! όλα κι όλα! Μην τους φάμε το δίκιο! Διότι χωρίς λεφτά, πόσα καλάθια γαρίφαλα να ρίξεις; Άσε που και οι χαρτοπετσέτες καταστρέφουν το περιβάλλον. Διότι χαρτί είναι κι αυτές. Πόσα δέντρα …φάγαμε έτσι! Καλύτερα τα πιάτα. Τουλάχιστον αυτά ήταν οικολογικά!
Πάντως, δεν μας έδειξαν ότι είχαν τέτοια σημάδια. Εμείς ήμασταν στο μάτι του κυκλώνα. Εμείς παίρναμε τα κλειδιά του μαγαζιού και πηγαίναμε κατευθείαν για δουλειά. Ούτε ένα ντουσάκι δεν προλαβαίναμε. Κατευθείαν στη δουλειά!
Οπότε τι μπορεί να συνέβη; Τους πήρε παραμάζωμα η δική μας κριτική θεώρηση για τη ζωή; Αλλά πώς; Πώς συνέβη και άδειασαν και αυτωνών τα ταμεία και αναγκάζονται και βγαίνουν στη ζητιανιά; Προκαλέσαμε, εμείς, τόσο μεγάλο εκνευρισμό στις αγορές που αποπροσανατολίστηκαν και βγήκαν παγανιά και όποιον πάρει ο χάρος; Λέτε να μας το κρατούν μανιάτικο που δεν τους καλέσαμε καμιά φορά σε νυχτερινή τσάρκα; Μπορεί! Που να ξέρεις; Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων.
Αλλά, καλά, τόσα μεγάλα κεφάλια στο μεϊντάνι και ούτε να φιλοτιμηθεί κανείς να τους δώσει κάποιο ηρεμιστικό να χαλαρώσουν οι αγορές, να ηρεμήσουν λίγο και να πάρουν ένα απογευματινό υπνάκο; Τόσα και τόσα επιστημονικά συνέδρια ανακοίνωσαν τη σπουδαιότητα της μεσημεριανής σιέστας. Κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να τα πιστέψει;
Διότι ο συνεχής και έντονος εκνευρισμός μπορεί να έχει και άλλες παρενέργειες. Να προκαλέσει, ας πούμε, κανένα εγκεφαλικό και, αν είμαστε τυχεροί, να τρέχουμε σε τίποτε εντατικές.
Αν είμαστε τυχεροί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου