Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Και τώρα;
Κάναμε και τις εκλογές, στηθήκαμε μπροστά στις οθόνες περιμένοντας να ξεπηδήσει από κάποια γωνία το θαύμα και να λυτρωθούμε! Να σβήσει ως δια μαγείας τα προβλήματά μας και να επανέλθουμε στον …πρότερον έντιμον βίον μας!
Αμ, δε! Όσο ξενύχτι και να ρίξαμε, όσο θρίλερ και να γευτήκαμε από πουθενά δεν φάνηκε έστω και η παραμικρότερη αχτίδα φωτός. Το τούνελ παραμένει άδειο και θεοσκότεινο. Ασφυκτικά σκοτεινό.
Διότι μπορεί να χάρηκε η Αγγέλα για το αποτέλεσμα αλλά έστειλε και τα συχαρίκια. Μη χαίρεστε και πολύ. Χατίρια τέλος! Πιστή στην παράδοση και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα αγνοώντας τις φωνές από δεξιά και αριστερά που ζητούν κάποιες αλλαγές. Δεν ιδρώνει το αυτάκι της.
Μόνο με το μνημόνιο θα δείτε χαΐρι και προκοπή. Γελάσαμε και πάλι. Πολύ χιούμορ έχει η Αγγέλα! Έχει ξεπεράσει και το δικό μας. Πάει να μας φάει την πρωτιά. Προφανώς έχει κατά νου τον επικείμενο αγώνα που οσονούπω πλησιάζει. Κάπου, στην άκρη του μυαλού της τρέμει με την ιδέα μιας απροσδόκητης πανωλεθρίας από τους Έλληνες. Θα μου πεις δεν θα έχει οικονομικές απώλειες για αυτήν, αλλά όσο να πεις θα υπάρξουν σχόλια και συσχετισμοί!
Να δεις, εάν νικήσουμε, θα πει, θα διαρρεύσει, θα γραφτεί, κάτι τέλος πάντων, ότι μας άφησαν να τους νικήσουμε για να χαρούνε λίγο οι Ελληναράδες. Να σπάσει λίγο το χειλάκι τους, να χαμογελάσουνε λίγο κι αυτοί, μέρες που είναι!
Διότι δεν είναι εύκολο πράγμα να χτυπηθεί το γόητρο της παντοδυναμίας. Λίγο το έχεις; Και της τόπε ο Όττο! Μην υποτιμάτε τους Έλληνες! Έχουν πάθος.
Απλώς δεν ξέρει από πού θα της έρθει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου