Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Ο καθένας λέει τα δικά του!
Αν τα μαζέψουμε όλα, η χώρα θα γίνει παράδεισος. Και ανάπτυξη θα έχουμε, και εργοστάσια να καπνίζουν, και μια αγορά εύρωστη, και μηδενική ανεργία και χαμόγελα να πεταρίζουν στους δρόμους. Όλα αυτά!
Διότι μέχρι τώρα η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Μπάτε σκύλοι αλέστε, ένα πράμα! Και ξαφνικά άνοιξε ο οχετός και βγαίνει μια πληθώρα χρημάτων στη κατοχή σχετικών και ασχέτων. Αλλά δεν μπορείς να αναρωτηθείς. Είναι τέτοια η κοσμοϊστορική παραγωγή γεγονότων που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα δρώμενα με την ησυχία σου. Ούτε καν να προλάβεις να αναρωτηθείς. Χάνεις τις λεπτομέρειες και αδυνατείς να κατανοήσεις τα ευκόλως εννοούμενα.
Το θέμα είναι κατά πόσο όλη αυτή η επαγγελλόμενη σωτηρία έχει βάθος και δεν πελαγοδρομεί στην επιφάνεια και στην ανυπαρξία. Διότι μέχρι στιγμής, σε βάθος παρελθόντος χρόνου, σωτηρία ακούγαμε και σωτηρία δεν βλέπαμε. Λυπηθείτε με, βοηθείστε τον αόμματο! 
Ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές. Διότι ακόμη και τώρα ασχολούμαστε με τα εσωτερικά και τα εξωτερικά των σωτήρων μας και των περί αυτών. Και αναμένουμε ότι την επαύριον της ψήφου θα ανθίσει και πάλι ο ήλιος της αισιοδοξίας σε αυτή τη ριμάδα χώρα.
Πώς θα τα βρούνε και πάλι; Ποιος αδαής πολίτης πίστευε ότι θα γίνει το περιβόητο ντιμπέιτ; Ποιος εξεπλάγη με το ναυάγιο της συνάντησης; Ποιος αναρωτήθηκε ότι κάτι θα γίνει στο τέλος για να μην γίνει. Και αν γίνει τι θα προέκυπτε; Μια από τα ίδια;
Αυτή τη στιγμή ο κόσμος καίγεται για την καθημερινότητα του. Αυτή τον απασχολεί και αυτή τον κατατρέχει. Και πάντα πίστευε ότι με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα προκύψει μια κυβέρνηση για να σουλουπώσει κάπως τα ασουλούπωτα. Και απογοητεύθηκε. Γιατί να πιστέψει τώρα ότι θα προκύψει κάτι εθνοσωτήριο; Εδώ μέχρι πρότινος δεν τα έβρισκαν με την ονομασία. Παραλλαγές του ίδιου νομίσματος που χάθηκε στις χαραμάδες των φρεατίων.
Να ζητήσουμε και πάλι την εξ ύψους σωτηρία;
Διότι ο από μηχανής θεός εμφανίζεται στις τραγωδίες.
Και εμείς ελπίζουμε ότι θα αποφύγουμε τη δική μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου