Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Πήραμε παράταση!
Συζητείται και οσονούπω θα εφαρμοστεί. Όχι ότι θα σωθούμε, αλλά για να πονάει γλυκά το μαχαίρι, να στάζει μέλι η μαχαιριά, και να πεθάνουμε στην αμμουδιά …πέρσι το καλοκαίρι. Κατά τ’ άλλα, όπως τα ξέρετε, δεν άλλαξε τίποτα, δεν θα αλλάξει τίποτα. Σχετικά με τις ερμαφρόδιτες ελπίδες μας που πεθαίνουν κάθε ξημέρωμα! Αυτές δεν θα αλλάξουν. Μόνο!
Στο στάδιο της επεξεργασίας είναι το σχέδιο παράτασης για όλα τα κράτη μέλη που έχουν υψηλό έλλειμμα και φυσικά μέσα σε αυτές είμαστε και εμείς. Παράταση ενός έτους στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Διότι, μάλλον σου λέει, πώς να τα καταφέρουν τα παιδιά; Μην τους πιέσουμε και πάθουν τίποτα.
Πάντως αποκλείεται να σκέφτηκαν αποκλειστικά και μόνον εμάς. Διότι εμείς καλούμαστε, ανεξάρτητα από την παράταση, να βουτηχτούμε στην περικοπή μερικών δισ. ευρώ διότι πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα. Αφού κάνουμε διατροφή! Να την σταματήσουμε ξαφνικά; Θα ανατραπεί ο μεταβολισμός μας!
Και επειδή γίνεται ένα ψιλομπάχαλο και στας Ευρώπας, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε υπό καθεστώς ομηρείας στα πειραματικά εργαστήρια. Διότι και εκεί οι κόντρες τους δεν έχουν τελειωμό. Για άμεση ωφέλεια των πληβείων; Μάλλον και σίγουρα όχι! Διότι ο καθείς παλεύει στην αρένα για την άνθηση του γοήτρου του.
Σθεναρή στις απόψεις της η Αγγέλα που αφήνει όμως ένα τόσο δα παραθυράκι. Διότι μπορεί να χρειαστεί και ας είναι και φεγγίτης. Από τη μια σου λέει και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που εφαρμόζει η Γερμανία στην Ευρωζώνη. Και πήγε πιο κοντά στο παραθυράκι…
Αλλά, - αυτά τα αλλά είναι σαν τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών! – από μόνη της αυτή η πολιτική δεν φτάνει. Χρειάζεται παράλληλα και μια άλλη πολιτική που να τονώσει την απασχόληση και την ανάπτυξη!
Αυτά περιμένουμε Αγγέλα μ’ , αλλά δεν έρχονται. Τι λιμάνια αποκλείσαμε, σε τι αεροδρόμια τρέξαμε, σε τι σταθμούς ξενυχτήσαμε! Τίποτα, τίποτα, τίποτα!
Αλλού ξημεροβραδιάζεται η αλητήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου