Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Τι είναι αυτό που έσκασε μύτη;
Τους έπιασε η Άνοιξη; Όσο να πεις ο ήλιος είναι ευεργετικός στην αλλαγή διάθεσης. Το ίδιο είναι όταν πλακώνουν οι συννεφιές και οι βροχές και σε πιάνει μια κατάθλιψη; …άστα να πάνε! Ενώ, όταν λαμπυρίζει ο ήλιος, βλέπεις αλλιώς τα πράγματα. Και στραβά να πηγαίνουν όλα, η διάθεση σου είναι διαφορετική. Αλλιώς τα αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Είσαι αισιόδοξος. Σκέφτεσαι διαφορετικά.
Πώς αλλιώς να το αναλύσεις το θέμα, όταν από το πουθενά βγαίνουν πυροτεχνήματα και αλλάζει το σκηνικό και γίνεται εορταστικό; Θέλουν προσοχή κι αυτά. Είναι επικίνδυνα, για αυτό και δεν επιτρέπεται η πώλησή τους ελεύθερα. Λίγο το έχεις, να έχει ο καθένας και να αρχίσει να πετάει ρουκέτες δεξιά κι αριστερά; Να πάμε να κρυφτούμε είναι.
Πάντως αυτή είναι διαφορετική ρουκέτα που εκσφενδονίστηκε ξαφνικά και ευτυχώς δεν έπληξε κανέναν ακόμη. Πασχαλιάτικα, μην έχουμε απώλειες και μικροτραυματισμούς. Δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή!
Προφανώς βγήκε ήλιος λαμπρός και ξελαμπικάρισε η σκέψη. Διότι ποιος να ξεφύγει πλέον από την πεπατημένη; Δεν είναι λίγο πριν τις εκλογές που αναφύονται υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και παροχές; Και νάσου παίρνει τα πάνω του ο ψηφοφόρος και σου λέει εδώ είμαστε. Τώρα θα σωθούμε. Και είμαστε πάντα σε καθεστώς σωτηρίας!
Πακέτο ανάπτυξης θα ανακοινωθεί, λίγο πριν τις εκλογές, από την Ευρώπη. Μπα! Τι πρωτότυπο. Αυτό μήπως αναιρεί τις αγαθές προθέσεις όλων των οικονομικών προγραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται; Είναι γιατί, σου λέει, επικρατεί αναστάτωση και προβληματισμός για το αποτέλεσμα των εκλογών; Βρε μπας και οι Έλληνες δεν είναι ευχαριστημένοι από την προσπάθεια μας; Λες; Κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν βάζουμε τον Μπαρόζο να ενθαρρύνει λίγο τους Έλληνες. Να πάνε με αισιοδοξία στην κάλπη; Διαφορετικά, δεν μας βλέπω καλά.
Και ρίχνουν μια ρουκέτα. Διότι Πάσχα είναι. Αν δε ρίξουμε ρουκέτες και πυροτεχνήματα το Πάσχα πότε θα ρίξουμε;
Α ναι! Και στις εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου