Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Βρε, μπας και είχε δίκιο!
Ο Πάγκαλος, ντε! Που είπε ότι μαζί τα φάγαμε. Λες να είχε δίκιο; Από την άλλη, όμως, μια ένσταση την έχω. Αυτό να το πούμε και να το ξεδιαλύνουμε. Όσο να πεις αυτό το μαζί είναι που δεν στέκει λίγο, διότι όταν λέμε μαζί εννοούμε μαζί. Όλοι μαζί, μια αγκαλιά, μια ομάδα. Εγώ εσύ, αυτός, όλοι τέλος πάντων. Εδώ υπάρχει μια σθεναρή ένσταση που θα μας κάνει να μαλώσουμε.
Διότι αν τα τρώγαμε μαζί, θα είχαμε και εμείς το κατιτίς μας στην άκρη να ανταπεξέλθουμε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και να μην τραβολογιόμαστε δώθε κείθε και στο απαλό αεράκι ακόμη. Να μην τρέχουμε να κάνουμε ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων και διακανονισμούς επί διακανονισμών. Διότι άντε τα έκανες. Τρέξε βγάλτα πέρα τώρα να δω την παλληκαριά σου. Να δω την κορμοστασιά σου πόσο ντούρα είναι. Αμ, δε! Αχός βαρύς ακούγεται και πολλά ντουφέκια πέφτουν.
Διότι ούτε στα ορντέβρ, ούτε στο κυρίως πιάτο, ούτε καν στο φρούτο και στο γλυκό ήμασταν μαζί. Ούτε καν και κανένα κοκαλάκι από τα αποφάγια. Μάλλον υπάρχει ένα μπέρδεμα εδώ. Και πρέπει να το διευκρινίσουμε για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις. Διότι το μεγάλο φαγοπότι συνεχίζεται και ξεσκεπάζεται. Και αποκαλύπτεται πόσο βαθιά είχε μπει το χέρι στην τσέπη του κράτους. Κουτσοί, τυφλοί, στραβοί όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα! Μεγάλη η χάρη του.
Το πότε θα αποκαλυφθεί το μεγάλο φάσμα του λουκούλλειου φαγοποτιού είναι άγνωστο. Άγνωστο δε ακόμη, και το αν θα αποκαλυφθούν και όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλων των βαθμίδων. Διότι όσο να πεις δεν ήταν συνδαιτυμόνας μόνος ο θυρωρός και οι ένοικοι των ισογείων.
Επιτρέπεται να αναρωτηθεί κανείς και κάτι άλλο; Τόσα χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος σε αυτό το ρημαδοκράτος, να δει έστω κάποιος σχετικός κανένα τραπεζομάντηλο με λαδιές επάνω, τίποτα ψίχουλα στο πάτωμα, κάποια σημάδια ότι γίνεται η μεγάλη σφαγή; Να αναρωτηθεί κανείς γιατί τόση έξαρση σε χοληστερίνες και τριγλυκερίδια; Ούτε κανένα γκαρσόνι με κρυφή κάμερα για να μοσχοπουλήσει κανένα βίντεο;
Και τι θα απογίνει με όσους δεν πρόλαβαν; Διότι το σωστό να λέγεται.
Δεν ήμασταν όλοι εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου