Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός,
Άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.
Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Όπου φτωχός και οι πληγές του. Δε μας έφταναν όλα τα άλλα, είπε και ο καιρός να συνδράμει στη γενναία αποφασιστικότητά μας να αποπειραθούμε να περάσουμε το ορμητικό ποτάμι που εναγωνίως προσπαθούμε να βρούμε γέφυρα. Πουθενά. Άφαντη.
Δεν μας απομένει τίποτα άλλο, λοιπόν, από το να κάνουμε την προσευχή μας και να βουτήξουμε για να περάσουμε απέναντι. Ποιος θα περάσει, ποιος θα χαθεί, ουδείς γνωρίζει. Ποιος θα παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ποιος θα αντέξει να βγει έστω και λιπόθυμος στην απέναντι όχθη;
Διότι σου λέει, από το βάθος του μυαλού του ο επιρρεπής στις ατασθαλίες χειμωνιάτικος καιρός. Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος. Τώρα είναι το πανηγύρι, τώρα θα χορέψουμε. Και χορεύουμε όλοι μαζί. Χωρίς να γνωρίζουμε από πού να προφυλαχτούμε. Από τις κατραπακιές των σοφών της οικονομίας που αποφάσισαν να μας κάνουν οικονομικούς μετανάστες ή από τη θεομηνία του καιρού;
Ό,τι και να πεις, σωστό είναι αυτό που λέγεται, ενός κακού μύρια έπονται. Κολλάει το ένα δίπλα στο άλλο, σαν μαγνήτης, να μη χάσει. Είναι η μοναδική περίπτωση που τα ομώνυμα έλκονται. Δεν πα να λέει η Φυσική ό,τι θέλει. Στην περίπτωση μας ισχύει το αντίθετο. 
Πώς έλκονται τα γαλλογερμανικά χαμόγελα όταν μέσα από το χαμογελαστά τους χείλη αναφύονται οι ευχές για παραμονή μας στην ευρωζώνη, αλλά βρε παιδιά μας πιέζει ο χρόνος, κάντε κάτι, και ο χρόνος, ως γνωστόν, είναι χρήμα.
Αλλά από την άλλη, έχουμε την άλλη κατραπακιά του νομπελίστα καθηγητή οικονομικών Πολ Κρούγκμαν που ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα ωθείται σε καταστροφικά επίπεδα λιτότητας».  «Αδιανόητη» θεωρεί την επίτευξη του νέου σεναρίου της τρόικας για την ελληνική οικονομία.
Τι να κάνουμε πια οι άμοιροι; Να αγνοήσουμε κοτζάμ Νόμπελ; Να αποτάξουμε την Επιστήμη; Να βγούμε στους δρόμους και να αρχίσουμε τις λιτανείες για την εξ ύψους βοήθεια; Γιατί, την εξ εδάφους την είδαμε.
Αφού δεν υπάρχει άλλη λύση πια…
Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών,…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου