Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Σα να πέφτει ο κουρνιαχτός!
Θυμάστε τι γινόταν τις τελευταίες μέρες! Έξω από δω! Γιατί μέσα ο κουρνιαχτός βρίσκεται ψηλά, παραπάνω και από τους δείκτες συναγερμού! Λόγω όμως ακριβού ηλεκτρικού ρεύματος δεν χτύπησε ακόμη! Χτυπάει εκείνο το παλιό χειροκίνητο κουδούνι των διαλλειμάτων και πού να το ακούσεις αυτό! Άντε στα δυο μέτρα! Ακούγεται; Δεν ακούγεται; Βάλε και τις φωνασκίες, βάλε και τον αχταρμά των δηλώσεων, μόνο παράσιτα λαμβάνεις!
Λέγαν για το χάσιμο της ενότητας της ευρωζώνης, για τον καταποντισμό του ευρώ, για το ότι φαίνεται στο βάθος η δραχμή, και όλοι οι συναφείς παπαγαλικοί ήχοι. Μια Ευρώπη να παραπαίει στο χείλος του γκρεμού, στριμωξίδι ποιος θα πρωτοπρολάβει να πέσει, να γλυτώσει από τη νευρασθενική αναμονή, διότι φτάνει πλέον, δεν αντέχεται άλλο πια αυτή η ζωή, τι θα το κάνουμε εδώ ρομποτικό κράτος;
Λες και τα ξεχάσαμε όλα αυτά. Καινούρια σενάρια κυκλοφορούν στην αγορά μετά την συνάντηση της Χριστίνας με την Αγγέλα. Είδαν και αποείδαν, σου λέει, Έλληνες είναι αυτοί, δεν σηκώνουν  και πολλά πολλά, τόσα τους κάναμε, μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα τους βάλαμε και αντέχουν ακόμη οι βλάμηδες. Και εκεί που ήταν να σπάσουν τα νεύρα μας, άρχισαν να σπάνε τα δικά τους. Αλλά δεν αντέχουν τέτοια δοκιμασία.
Βγήκε λοιπόν η Αγγέλα και λέει. Μέσα στο 12 πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας, να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση για να δούμε τι θα κάνουμε με την ευρωζώνη. Τώρα μίλησε σωστά διότι άρχισαν πλέον να τελειώνουν και τα δικά μας ηρεμιστικά και υπήρχε κίνδυνος ελληνικής παρεκτροπής. Έτσι κι αλλιώς βγήκαν τα συμπεράσματα του πειράματος και γίνονται οι περαιτέρω αναλύσεις για μελλοντικές εφαρμογές.
«Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, προκειμένου να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά.
Κοινώς, μας έχουν βαρεθεί και θέλουν να απαλλαγούν από την ειδική περίπτωση που λέγεται οικονομική κρίση στη Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς δικό τους δημιούργημα ήμασταν. Αλλά δεν έλαβαν υπόψη τους ότι οσονούπω τελειώνει ο χειμώνας, που θα πάει, έξι βδομάδες μείνανε! Μας περιμένει ένα ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι δίπλα στην παραλία ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα, παρέα με τα δροσερά ουζάκια μας! Μας ζηλεύουν;
Θα σας μειδιάσω και δεν το θέλω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου