Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ


Είμαστε ειδική περίπτωση!
Πες ο ένας, πες ο άλλος θα το πιστέψουμε και εμείς. Διότι πρέπει να το πιστέψουμε. Αφού το λένε τόσοι και τόσοι, κάτι θα ξέρουν. Διότι εμείς ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα. Δηλαδή, πώς είμαστε ειδική περίπτωση; Τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους άλλους; Μπας και χρειαζόμαστε …ψυχανάλυση; Να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή μπας και μάθουμε τους εαυτούς μας; Μπα! Τους ξέρουμε πολύ καλά!
Τάδε έφη Αγγέλα, τάδε έφη Νικολά! Πάρτε μέτρα αν θέλετε να δείτε Θεού πρόσωπο. Κι άλλα μέτρα; Αυτό που απόμεινε για μέτρα είναι πια …φτου! μακριά από εδώ!  Και το πρόσωπο φυσικά είναι η επόμενη δόση. Δηλαδή, πόσες δόσεις ακόμη έχουμε λαμβάνειν; Με δόσεις θα ζούμε; Πώς θα βγάλουμε άκρη ούτε ο Ύψιστος γνωρίζει.
Διότι αν γνώριζε, θα μας είχε αρπάξει, προ πολλού, από το αυτί και κατευθείαν στην απομόνωση θα μας είχε. Και πάρτου και δώστου και να κι αυτή και να κι η άλλη μέχρι να συνέλθουμε εντελώς και ανυπερθέτως. Αλλά δεν έγινε έτσι! Και δεν γίνεται! Διότι ακόμη έχουμε το δε βαριέσαι, κάτι θα γίνει, από κάπου θα έρθει η σωτηρία, μπορεί ο από μηχανής Θεός να ξεπηδήσει από τίποτα υπόγειες ή υποθαλάσσιες ανασκαφές. Κάτι τέλος πάντων. Δε θα χαθούμε, βρε αδερφέ!
Το θέμα είναι απλό. Το ψέμα που ζούσαμε τόσα χρόνια, μας τελείωσε. Μέχρι εδώ ήταν. Εξανεμίστηκε στο υπερπέραν και ακόμη παραπέρα. Και απομείναμε θεόγυμνοι, στο έλεος καταιγίδων, πλημμυρών, σεισμών και όλων των παρομοίων συναφών θεομηνιών, να περιμένουμε την κάθε εξευτελιστική ελεημοσύνη!
Διότι δεν είναι που μας δίνουν. Είναι που πρέπει να τα δώσουμε και πίσω. Καλή η δόση αλλά έχει και υποχρεώσεις. Δεν την δίνουν για τα όμορφα μάτια της ψωροκώσταινας και των παλληκαριών της! Έχουν και αυτοί τους δικούς τους λόγους και ευσεβείς πόθους.
Σε αυτό πλέον το παιχνιδάκι, αποδειχτήκαμε μικροί και ανίδεοι να συμμετάσχουμε. Μας πήραν φαλάγγι και χορεύουμε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.  Σαν αναστενάρηδες, σαν μαϊμούδες μέχρι να μάθουμε το μάθημα μας και να το εμπεδώσουμε; Θα σας γελάσω και δεν κάνει.
Μεταξύ κατεργαραίων, ειλικρίνεια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου