Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης

 Μπορείς να αναρωτηθείς σ’ αυτή τη χώρα;
Μπορείς να εκφράσεις τις απορίες σου και να βρεις μια απάντηση; Έστω από κάπου μακριά, έστω και από το υπερπέραν; Ένα ψίθυρο που να ικανοποιεί τις απορίες σου; Μάλλον όχι και αποδεικνύεται μάταιο να εμπλακεί κανείς στη διαδικασία των αποριών. Διότι απαγορεύονται δια ροπάλου. Όχι ότι υπάρχει κάποιο …απαγορευτικό απόπλου, αλλά τη στιγμή που αναρωτιέσαι…, αναρωτιέσαι… και δεν υπάρχει φως από πουθενά, ε! λες, νισάφι πια! Τέρμα οι εσωτερικοί διαλογισμοί. Διότι κάνουν και κακό στην ψυχική σου ηρεμία!
Υπάρχει μια ενδόμυχη απορία για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Είναι …πανηπειρωτικό έως και διεθνές. Αλλά η απορία γιατί δεν τραβάνε και οι υπόλοιποι ότι τραβάμε εμείς, είναι …απορίας άξιον! Θα πρέπει να συνεχίζουμε να απορούμε ή να εξαντληθούμε στις …χειμερινές μας διακοπές;
Διότι τώρα, που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός  τι μέλει γενέσθαι; Προς τα πού να πάρουμε το δισάκι μας και να φύγουμε; Διότι εδώ κανείς δεν μας δίνει σημασία. Περί άλλων τυρβάζουν. Με μια εσωτερική απορία και αγωνία περί της …έξωθεν σαγηνευτικής εικόνας. Διότι πλησιάζουν εκλογές, έστω εκλογολογίες. Το ίδιο είναι!
Μέσα σε αυτόν το αλαλούμ του αχταρμά εκπέμπονται και μερικές ηλιαχτίδες χρυσού ήλιου περί της ευπορίας της χώρας όσον αφορά στον υπόγειο πλούτο της. Πλούσια τα ελέη, έως και με χρυσά κουτάλια να τρώμε, σου λέει.
Και πώς τότε να μην ξεπηδήσει η εύλογη απορία; Τώρα παρουσιάστηκαν αυτά; Δεν εδέησε κανείς χριστιανός να ασχοληθεί με το θέμα για να δούμε και εμείς σαν χώρα μια άσπρη μέρα; Μόνο να περιμένουμε να χιονίσει;
Δηλαδή από το πουθενά και στα ξαφνικά θυμηθήκαμε να …σκάψουμε;  Τώρα μας έπιασε ο πόνος; Αφού βρήκαν οι άλλοι γιατί όχι και εμείς; Κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι και τρέχουμε και εμείς ασθμαίνοντας να τους προλάβουμε; Έτσι λειτουργεί το σύστημα; Έτσι άμα είναι, …φέξε μου και γλίστρησα. Διότι, έτσι δεν μπορείς να κρατήσεις μια επιχείρηση. Θα χρεοκοπήσει! Θέλει ιδέες και έργα. Και όχι αναλύσεις επί αναλύσεων και σκόρπιες συζητήσεις στα γυάλινα παράθυρα.
Όποιος έχει απορίες …να ξαναδιαβάσει το μάθημα.
Οι …αδιάβαστοι να έρθουν αύριο με τον κηδεμόνα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου