Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης



Έσβησαν τα φώτα στο Φεστιβάλ των Καννών!
Είδαμε τις συμμετοχές, πήραμε μια ιδέα και πήραμε των ομματιών μας και επιστρέψαμε στα πάτρια εδάφη. Ήρθαμε με άδεια χέρια, δεν ήρθαμε; Δεν ξέρουμε. Πάντως τα δικά μας είναι άδεια. Διότι σε όλο  αυτό το τεράστιο πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε στις …οθόνες των Καννών δεν είχε πλοκή για τα δικά μας γούστα.
Λίγο προς το θρίλερ πήγαινε, στο αστυνομικό ένα πράμα και μας άγχωσε. Δεν είχε λίγο αίσθημα, λίγο έρωτα να ελαφρύνει το σενάριο. Σασπένς, εφιαλτικό σενάριο και όλη τη νύχτα δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε.
Πώς να κοιμηθείς; Λίγο το έχεις με τα νεύρα τσίτα; Από το καναπέ στο ψυγείο και τούμπαλιν! Διότι όλο και μια λιγούρα αισθανόσουνα όλη τη νύχτα. Και τι να φας; Τι να σου κάνει ένα ψυγείο με άδεια ράφια; Και …τζάμπα να καίει η λάμπα σύμφωνα με το δημοφιλές άσμα! Διότι ό,τι έφαγες, έφαγες. Αυτά που ήξερες ξέχαστα!
Θα μου πεις, κακό πράγμα η συνήθεια. Διότι είναι κι αυτό μια συνήθεια. Πεινάς δεν πεινάς αρπάζεις το χερούλι και ανοίγεις το ψυγείο, ρίχνεις μια ματιά και όλο και κάτι θα βρεθεί μπροστά σου να …τσιλημπουρδίσεις! Αλλά τώρα; Τέρμα τα τσιλημπουρδήματα! 
Τα ‘φερε η ζωή έτσι, που την ταινία του φεστιβάλ των Καννών την είδαμε ολονυχτίς χωρίς ούτε λίγο αμερικάνικο ποπ κορν. Καλά, για πίτσα δεν το συζητάμε. Ποιος παίρνει τηλέφωνο για παραγγελία, ποιος να παραγγείλει, τι να παραγγείλεις… Και το σπουδαιότερο, φυσικά, θέλει να πληρωθεί και ο ντελιβεράς. Δεν θα στην φέρει τζάμπα! Οπότε άσε καλύτερα. Σκοντάφτουμε στα βασικά!
Και πέρασε η νύχτα πέρα δώθε με ξερό ψωμί! Αλλά πώς να παρακολουθήσεις  θρίλερ νυχτιάτικα μέσα στα βαθιά μεσάνυχτα! Αγριεύεις κιόλας! Είσαι στο να τιναχτείς επάνω στο παραμικρό τσακ! Ωχ! τώρα έρχονται! Άντε μετά να ζήσεις χωρίς …λεξοτανίλ!
Τελικά πρέπει να τις κόψουμε τις ταινίες. Δεν είναι για μας αυτά τα πράγματα. Γεράσαμε! Μας γέρασαν; Ποιος ξέρει! Και ούτε ποτέ θα το μάθουμε. Και ας νομίζουμε ότι ξέρουμε.
Και μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό δεν είδαμε και το τέλος. Είναι που μας έκοψαν το ρεύμα και αχρήστεψε η τηλεόραση. Δεν βαριέσαι.
Καλύτερα να μη δούμε το τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου