Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 18/08/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας;
Το πρόβλημα προφανώς είναι το πόσο βορεινό πρέπει να αποδειχτεί το …οικόπεδο. Διότι οι πελάτες πρέπει να μείνουν ευχαριστημένοι. Διότι δεν το θέλουν βορεινό. Όσο να πεις θα είναι κρύο το χειμώνα. Θα το προτιμούσαν πιο μεσόγειο και ακόμα καλύτερα, παραθαλάσσιο. Αν μπορούσαν να βάλουν και το πόδι τους στη θάλασσα ακόμα καλύτερα. Διότι τι καλύτερο από μια …ουζοκατάνυξη μετά της απαραίτητης αθερίνας και των συναφών τσιμπολογημάτων δίπλα στο κύμα να σκάει στο …πόδι του τραπεζιού;
Μας ενέσκηψε εκ νέου ο αγαπητός και πολύφερνος διαμεσολαβητής που αναμένει μέχρι την Παρασκευή τις παρατηρήσεις του επί των τροποποιημένων ιδεών που παρουσίασε  στις αρχές του Ιουλίου. Και η μεγαλοφυής ιδέα του είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για διεθνή χρήση. Κάτι σαν πιστοποιητικό από δημόσια υπηρεσία. Για ποιά χρήση χρειάζεστε τη βεβαίωση; Για σύναψη δανείου; Για πρόσληψη στο Δημόσιο; Για επίδομα του ΟΑΕΔ; Τίποτα για όλα αυτά. Η βεβαίωση χρειάζεται για την αλλοίωση της ιστορίας! Μεγαλοπρεπώς και ασυστόλως!
Χαζά χαζά θα μας προκύψουν και άλλοι Μακεδόνες! Από το έτσι θέλω! Από το πουθενά! Τι βόρειοι, τι νότιοι, τι της κάτω πεδιάδας, τι της επάνω ραχούλας! Με το έτσι θέλω θα περάσουν τη μαγική λέξη και θα επικυρωθεί με βούλες και περγαμηνές η βάφτιση του …έκθετου!
Αρα, αφού υπάρχει βόρεια Μακεδονία πάει να πει ότι υπάρχει και νότια. Και πού είναι αυτή; Υπόδουλη κάτω από τη στιβαρή μπότα της στυγνής γείτονος! Εμπρός λοιπόν να ελευθερώσουμε τους σκλαβωμένους αδελφούς μας.
Διότι το παν στην αγορά είναι το πετυχημένο μάρκετινγκ. Και αυτό οι φίλοι μας οι Σκοπιανοί το κατέχουν καλά. Διότι χύνεται πακτωλός χρημάτων για την αμείωτη διατήρηση της προπαγάνδας και των φιλόδοξων ισχυρισμών τους.
Και όχι τίποτα άλλο αλλά δεν τους αρέσει κιόλας! Διπλωματικές πηγές τους άφησαν να διαρρεύσει ότι δεν είναι αποδεκτό το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", διότι αυτό ουσιαστικά αλλάζει το όνομα της χώρας, ενώ ακολούθως θα υπάρξουν επιπτώσεις στην εθνική ταυτότητα, στη γλώσσα και στον πολιτισμό της ΠΓΔΜ. Και προτιμούν την ονομασία Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας!
Εμείς; Πού είμαστε εμείς;
Δεν πήραμε πρόσκληση για την βάφτιση; Θα χάσουμε και τις εκπτώσεις. Όσο νάναι θα παίρναμε σε καλύτερη τιμή κανένα ρουχαλάκι!
Με άδεια χέρια θα πηγαίναμε; Ντροπή! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου