Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  16/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Άκου να δεις τι γίνεται στον κόσμο!
Η Αμερική χρωστάει και αυτή! Η Αμερική η γνωστή, όχι η ήπειρος. Χρωστάει, λέει, και το 1 τρις του αμερικανικού εξωτερικού χρέους το κρατάει η Κίνα στα χέρια της. Άκου να δεις, τι γίνεται! Χρωστάει και η Αμερική!
Δηλαδή, σήμερα αν δεν χρωστάς δεν σε υπολογίζει κανένας. Διότι ακούγεσαι στα πηγαδάκια των συζητήσεων. Χώρια που θα εύχονται συνεχώς για τη μακροημέρευσή σου διότι όσο νάναι θέλουν να έχουν προοπτική οι εξοφλήσεις.
Και συνεχίζει να λέει ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου με την Κίνα είναι 268 δις δολάρια. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν ξέρω ακριβώς αλλά μάλλον κάτι κακό πρέπει να είναι για την ηγεμονίδα! Για να το λένε, μάλλον δείχνει ότι η Κίνα είναι κάτι παραπάνω από την Αμερική και αυτό το κάτι είναι 268 δις δολάρια.
Κατάφερε η Κίνα να είναι ο βασικότερος προμηθευτής αγαθών της Αμερικής και τα τεφτέρια συνέχεια καταγράφουν. Πώς ήταν παλιά με τον μπακάλη; Τότε που αγόραζες και του έλεγες …γράφτα κυρ Κοσμά, …στο τέλος του μήνα με το μηνιάτικο! Κάτι τέτοιο.
Έτσι βγαίνουν τα χρέη και άντε να βγάλεις άκρη. Και σε κρατάει στο χέρι και ο προμηθευτής. Διότι τι θα κάνεις αν σταματήσει να σου δίνει; Θα το γυρίσεις στις πατάτες ακολουθώντας μια ποικιλία μαγειρέματος έτσι για να σπάσεις τη μονοτονία της πείνας σου. Και άντε μετά να ορθοποδήσεις. Και στη χειρότερη περίπτωση …χτυπάς και μια πτώχευση και ζεις εις βάρος των άλλων.
Και εκεί που κάθεσαι και σε πιάνει μια σχιζοφρένεια με τα οικονομικά σου, μιας και δεν μπορείς να τα φέρεις βόλτα, νάσου και κάτι με τη γρίπη, κάτι με τις εκλογές της αντιπολίτευσης και τα ατελείωτα σενάρια για να έχεις να πορεύεσαι, κάτι με τους γείτονες που παρεμπιπτόντως κυκλοφορούν και καπελάκια με χάρτη τη Μακεδονία που ονειρεύονται να φτάνει μέχρι Θεσσαλία μεριά και από την άλλη μέχρι Χαλκιδική για ονειρεμένες διακοπές με το Σκόπια τουρς! Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται …ατέγκτως ξεκινώντας από τα βάθη των αιώνων για να υποδηλώσει ότι αυτά τα γονίδια δεν αλλάζουν. Ό,τι και να κάνεις παραμένουν …γονίδια!      
Πόσα να χωρέσει ένα εικοσιτετράωρο ενός κακόμοιρου πολίτη αυτής της χώρας για να τα σκεφτεί όλα αυτά; Ένα οχτάωρο δουλειά, λίγο χρόνο για φαγητό, κάποιες ώρες για ύπνο, συρρικνώνεται ο χρόνος. Τί μένει; Ή μήπως δεν τα σκεφτόμαστε;
Νύχτωσε κιόλας.
Αύριο πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου