Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ     15/10/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το να είναι κανείς ευγενικός και να ακολουθεί όλους τους τύπους μιας καθωσπρέπει συμπεριφοράς ουκ ολίγες φορές λαμβάνεται σαν αδυναμία του ...ευγενούς προσώπου. Ο τσαμπουκάς, η βλακεία και η ενορχηστρωμένη επίθεση μιας βίαιης συμπεριφοράς έρχεται σαν καταπέλτης στον ευγενικό κάθε είδους και φυσικά τον κατατροπώνει. Και άντε μετά να βρεις το δίκιό σου. Που δεν το βρίσκεις ποτέ. Λουφάζεις μέσα στην ευγένειά σου και όταν πλέον αποφασίσεις να ενεργήσεις ανάλογα τότε είναι πλέον αργά.
Βελόνα δεν αφήνουν οι Σκοπιανοί να πέσει χωρίς να το εκμεταλλευτούν. Συνεχώς βρίσκονται υπ’ ατμόν και όπου βρουν ευκαιρία κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εμπλουτίσουν την ...βιβλιογραφία τους για μελλοντική χρήση.
Ενώ αντιθέτως η ευγενέστατη Ελλάς αφήνεται σε μια ανακύκλωση εσωτερικού χώρου και εμπλουτίζει απλώς τον εκνευρισμό της και τον μηρυκασμό της Ιστορίας της σε άκρως στεγανούς χώρους. Αδυνατεί να βγει οτιδήποτε προς τα έξω.
Και η όποια κατάληξη της σύγχρονης διαφωνίας θα είναι η αρχή για νέους ...αγώνες και νέες ...απαλλοτριώσεις ιστορικών δεδομένων.
Ανησύχησαν οι Σκοπιανοί για τα ...επεισόδια κοντά στα σύνορά τους και κάλεσαν την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και προέβησαν σε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας. Και φυσικά αντιδράσαμε και εμείς για την απαράδεκτη επέμβασή τους στα εσωτερικά της χώρα μας.
Ανευ ουσίας με την πρώτη ματιά αλλά καταγράφεται σαν έντονο ενδιαφέρον για τα προβλήματα (!) που έχουν οι συμπατριώτες(!) τους Μακεδόνες(!) σε μια τόσο εχθρική και φασιστική(!) χώρα.
Και φυσικά το ατελείωτο πήγαινε έλα του Νίμιτς θα συνεχιστεί ακάθεκτο μέχρι τις εκλογές για να παραμείνει ζωντανό το ...θρίλερ μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά...
Και παρεμπιπτόντως η βίζα δεν καταργήθηκε για το πήγαινε έλα μας στην άλλη πλευρά του ωκεανού. Ο λόγος; Για πολιτικούς λόγους, λέει.
Θα μας δω μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.
Για να δούμε ποιός θα φάει αμερικάνικο πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και θέα τον Θερμαϊκό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου