Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  18/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Υπάρχει ένα γενικό άρωμα χρήματος να πλανάται στην ευρύτερη περιοχή.
Από τον τομέα της τεχνολογίας και του εκσυγχρονισμού έως τον τομέα της εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων. Και ίσως είναι αυτό το χρήμα που ανακινεί και παρακινεί τα πάντα σε αλλαγές και μεταμορφώσεις. Διότι χωρίς χρήμα δεν μπορείς ούτε καν να αναπνεύσεις. Δυστυχώς.
Πού βρίσκεται τόσο χρήμα; Πού βρίσκεται τόση συντονισμένη προσπάθεια και οργάνωση με ...χτυπήματα πανταχόθεν;
Ποιες πηγές τροφοδοτούν τέτοιο χρήμα και έχεις την οικονομική ευχέρεια να αγοράζεις κολέγιο στο Λονδίνο και να του αλλάζεις τα φώτα;
Έγινε εξαγορά ιδιωτικού βρετανικού κολεγίου από ποιόν λέτε; Από ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα της ΠΓΔΜ! Και σου λέει εδώ σ’ έχω! Πέσε πίτα να σε φάω!
Και νάσου πάλι τα βαφτίσια και νάσου πάλι οι ...επιδοτήσεις ονομάτων. Στα τμήματα του κολεγίου δόθηκαν οι εξής ονομασίες: Τμήμα Οικονομικών Σπουδών - Αγιος Νικόλαος, Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών - Αλέξανδρος ο Μακεδών, Τμήμα Καλών Τεχνών και Σχεδίου - Φίλιππος ο Β’...
Άσε που μπορεί να σπουδάζουν εκεί ήδη Ελληνες φοιτητές που μπορεί στο μέλλον τα χαρτιά τους να έχουν πιστοποιήσεις σπουδών ...Μακεδονικού χαρακτήρα!
Η αντίδραση του δικού μας Υπουργού Παιδείας ήταν άμεση και προς ΕΕ και προς Βρετανία καταγγέλλοντας  τη σκοπιανή πλευρά ότι χρησιμοποιεί τα θέματα Παιδείας στο πλαίσιο μιας απαράδεκτης αλυτρωτικής και εθνικιστικής προπαγάνδας, που δηλητηριάζει τις διμερείς και περιφερειακές σχέσεις.
Ποιος μπορεί όμως να επέμβει στις εμπορικές ιδιωτικές συναλλαγές; Διότι ιδιώτες από εδώ, ιδιώτες και από εκεί! Ό,τι θέλουμε κάνουμε, οι κυβερνήσεις ...αμέτοχες και ανεπηρέαστες!  
Σου λέμε εμείς τίποτα για τις ελληνικές επενδύσεις που τρέχουν στην ΠΓΔΜ και αγγίζουν το 1 δις ευρώ; Όχι!
Άσε που βγήκε στο ...μεϊντάνι και ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, συντάκτης των εκθέσεων προόδου της ΠΓΔΜ που μεταξύ άλλων ήταν ...άκρα προσεκτικός ...χαϊδεύοντας και λέγοντας  ότι η ονομασία  "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι μια απολύτως αποδεκτή ονομασία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "δεν χρησιμοποίησα ποτέ την ονομασία FYROM δηλαδή ΠΓΔΜ !
Και συνεχίζοντας τα ανιστόρητα ανέφερε, ότι η Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει τις συνθήκες ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε., όμως, πρόσθεσε, ότι "δεν μπορεί να επηρεάσει τον αυτοπροσδιορισμό εθνικής ταυτότητας και γλώσσας”.
Δήλωση για απώλεια ταυτοτήτων στον πρώτο όροφο, στο τέλος του διαδρόμου, γραφείο επτά.
Μη χτυπήσετε δυνατά την πόρτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου