Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 09/12/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πάλι μας τα αλλάζουν!
Προσπαθούν να παίξουν με τα ήρεμα νευράκια μας! Πόσο φτάνουν οι αντοχές μας! Δηλαδή μέχρι πόσο αντέχουμε για να μας δουν να ...πλαλούμε αλαφροΐσκιωτοι ρωτώντας δεξιά και αριστερά ...ζει ο Μεγαλέξανδρος; Και φυσικά απάντηση από πουθενά. Ούτε σκωτζέζικο ντους! Μια κρύο, μια ζεστό! Και ζεστό ...μέχρι εγκαυμάτων!
Προχθές δεν έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την οικονομία της Ελλάδος; Δεν υπάρχει! Τρόπος του λέγειν δηλαδή. Υπάρχει αλλά όχι τόσο σοβαρό πρόβλημα για χρεοκοπία και πτωχεύσεις και τα παρόμοια. Αυτοί τα έλεγαν. Ότι αναμένεται να περάσουμε δύσκολα, το έλεγαν. Αν δεν το εμπεδώσαμε ακόμα, εμείς φταίμε!
Μέτρα τύπου Ιρλανδίας πρέπει να ληφθούν για να δούμε χαΐρι και προκοπή αναφώνησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ! Αυτό το τύπου Ιρλανδίας είναι λίγο που ξενίζει. Να έλεγε τυρί τύπου ροκφόρ, τύπου γραβιέρας θα το καταλαβαίναμε. Αλλά τύπου Ιρλανδίας; Έχει καλύτερα τυριά η Ιρλανδία; Εμείς πιστοί στην παράδοση! Τυρί τύπου ...φέτας!
Και έρχεται η Fitch Ratings - οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης - που μας έβαλε άλλο βαθμό. Ενώ είχαμε Α – μας έβαλε BBB+ ! Μάλλον χάνουμε το αριστείο! Πάντως το δεύτερο πιο όμορφο φαίνεται! Έχει πιο πολλά γράμματα και κοτζάμ συν στην συνέχεια! Δηλαδή θετικό πρόσημα. Ενώ το άλφα μας βγαίνει αρνητικό!
Την Δευτέρα, η Standard & Poor's έθεσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας «Α-» υπό παρακολούθηση («CreditWatch»), με πιθανές αρνητικές επιπλοκές, επικαλούμενη την επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας. Δεν είναι άσχημος βαθμός. Στο κάτω κάτω καθαρό άριστα πρέπει να πάρουμε όλοι; Ας μην γίνουμε όλοι επιστήμονες!
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s που θα ελέγξει τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία.
Και η οποία αξιολογεί τη χώρα με «Α1». Καλό φαίνεται και αυτό. Άλφα έχει και κανένα πλην! Τι στο κόρακα... άλφα τα θέλουμε όλα;
Πόσο ακόμα να μελετήσουμε για να πιάσουμε την κορυφή;
Είναι και που η κορυφή έχει και μια καταραμένη μοναξιά. Και εμείς, α! εμείς, δεν μπορούμε τις μοναξιές. Θέλουμε παρέες, γλέντια και ταξίδια!
Και ένα ανεκπλήρωτο όνειρο ότι θα γίνουμε Ελβετία!
Τους είπε κανείς ότι κάνουμε συλλογή ρολογιών;
Με τόσες ωρολογιακές... !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου