Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 19/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι κακό πια με αυτές τις έρευνες!
Έχουν τελειώσει οι επιστήμονες με όλες τις έρευνες σοβαρών προβλημάτων και ανακαλύπτουν πιο πρωτότυπες.
Η τελευταία πρωτότυπη έρευνα που είδε τα φώτα της δημοσιότητας είναι αυτή που μας έρχεται από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Κουίνσλαντ. Με την πρώτη ματιά δεν είναι και τόσο πρωτότυπη αλλά αποδεικνύεται πλέον ότι όλα μετριούνται με το χρήμα.
Τις συναισθηματικές εναλλαγές που κάθε στιγμή μπορεί να αλλάζουν και από το ζενίθ μπορεί να βρισκόμαστε στο ναδίρ ...αποφάσισε να μετρήσει αυτή η έρευνα. Και πώς να τις μετρήσει; Με το μέτρο; Τι είναι τα συναισθήματα; ...πίτσα;  Σήμερα είχα ...δυο μέτρα χαρά και το απόγευμα ...ενάμιση μέτρο λύπη; Δε λέει!
Τα συναισθήματα χαράς, λύπης, απογοήτευσης, ενθουσιασμού και όλα τα συναφή και παρεμφερή αυτή η έρευνα τα υπολόγισε και τα μετράει σε ...ευρώ! Ναι, σε ευρώ!
Σε γενικές γραμμές απέδειξε - μετά από έρευνα οκτώ ετών και συμμετοχή 10.000 ατόμων – ότι οι άντρες είναι πιο συναισθηματικοί από τις γυναίκες! Και οι διαφορές είναι σχεδόν τεράστιες. Κατέρρευσε πλέον ο μύθος!
Και εξηγείται ο ευφυέστατος οικονομολόγος που έφερε τα πάνω κάτω για όσα σχετικά γνωρίζαμε. Το χαρμόσυνο γεγονός του γάμου, για παράδειγμα, είναι σαν να κέρδισε 20.000 ευρώ ο άνδρας και η γυναίκα 10.000 ευρώ. Η χαρωπή συναισθηματική φόρτιση για τον άνδρα είναι σχεδόν διπλάσια από ό,τι για τη γυναίκα. Πέρασαν μάλλον ανεπιστρεπτί οι παλιές εποχές που κάθε γυναίκα ονειρευόταν να ντυθεί ...νυφούλα! Μάλλον ο άνδρας ενδιαφέρεται τώρα πιο πολύ να νοικοκυρευτεί!
Και πάλι, ένα διαζύγιο είναι τόσο θλιβερό γεγονός για τον άνδρα που είναι σαν να χάνει 69.000 ευρώ ενώ η γυναίκα είναι σαν να χάνει 5.500 ευρώ μόνο. Δηλαδή, συγκριτικά, δεν της καίγεται καρφάκι. Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν...!
Ο θάνατος αγαπημένου προσώπου κοστίζει στον άνδρα μείον 394.000 ευρώ και στην γυναίκα μείον 82.000 ευρώ. Είπε κανείς κάτι για το ασθενές φύλο;
Ενώ η απόκτηση ενός παιδιού προσθέτει 20.500 ευρώ στον άνδρα και στην γυναίκα 5.500 ευρώ. Δηλαδή τι διαζύγιο, τι παιδί, ίδιες ποσότητες αλλά με διαφορετικό πρόσημο!
Ηθικό δίδαγμα;
O tempora, O mores!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου