Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    20/08/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Όλα βαίνουν καλώς!
Η μόνη λύση είναι οι περικοπές! Μετά τις περικοπές των διακοπών που πολλοί τις είδαν με το κιάλι καταφθάνουν τα πρώτα μηνύματα των …διατροφικών διακοπών.
Μην πάει το μυαλό σας στο ...κακό. Δεν εννοούν ότι θα μας στείλουν διακοπές με πλούσια και προσεγμένη διατροφή. Ξεχάστε τα λουκούλλεια γεύματα. Όχι τέτοια πράγματα. Το πολύ φαγητό κάνει κακό. Και στο περιβάλλον και στην υγεία. Οπότε τι χρειάζεται; Διακοπές των συνηθειών διατροφής. Στέλνετε διακοπές το φαγητό αλλά χωρίς εσάς. Εσείς εδώ, στα πάτρια εδάφη!
Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των επιστημόνων  πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση τροφής. Για δυο κυρίως λόγους.
Το τεράστιο πρόβλημα του φαινομένου της παγκόσμιας θέρμανσης και τη βελτίωση της υγείας μας που πάει από το κακό στο χειρότερο.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι περικοπές θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στον περιορισμό των εκπομπών του θερμοκηπίου, βοηθώντας στη πτώση των τιμών και στην αποφυγή των καταστροφών που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα υπερβολικά θερμό κλίμα.
Τα ζωικά προϊόντα και η έτοιμη τροφή, χρησιμοποιούν περισσότερες πηγές για την παραγωγή τους σε σχέση με τις βασικές τροφές όπως πατάτες, ρύζι, φρούτα και λαχανικά.
Μια μελέτη του πανεπιστήμιου του Σικάγο, απέδειξε ότι η διατροφή ενός χορτοφάγου είναι η πιο αποτελεσματική από άποψη ενέργειας, ακολουθούμενη από τη διατροφή που συμπεριλαμβάνει πουλερικά. Η δίαιτα με κόκκινο κρέας ή ψάρι είναι η τελευταία στη λίστα.
Δηλαδή πρέπει να γίνει άμεση προετοιμασία για τη διατροφική αλλαγή στο πιάτο του νεοέλληνα. Τέρμα τα σουβλάκια, οι μπριζόλες, ο γύρος με πίτα, τα κοκορέτσια, ο πασχαλινός οβελίας… Δηλαδή η τέλεια καταστροφή!
“Καθώς οι άνθρωποι υιοθετούν ένα πιο περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο ζωής, η επίγνωση της επιρροής που μπορεί να έχουν οι διατροφικές τους συνήθειες στον πλανήτη μπορεί να τους ενθαρρύνουν στην αγορά ποιοτικής και όχι επεξεργασμένης έτοιμης τροφής,” γράφουν οι επιστήμονες. “Με τον ίδιο τρόπο που όλο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον θα μπορούσε να μας χαρίσει και καλύτερη υγεία.”
Αλλά από την άλλη θα έχουμε και έναν ισχυρό κλονισμό στα θεμέλια του επαγγελματικού προσανατολισμού. Τι θα απογίνουν οι αμέτρητες ταβέρνες και τα πολυπληθή γυμναστήρια;
Θα αντέξει ο ΟΑΕΔ τις στρατιές των ανέργων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου