Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   05/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ζήμενς εδώ, Ζήμενς εκεί, Ζήμενς παραπέρα!
Η Ζήμενς κατέκλυσε το παγκόσμιο χωριό και τα κρούσματα κατέκλυσαν ως επιδημία και την αλλοδαπή. Και σε άλλες χώρες το ...διατροφικό σκάνδαλο της Ζήμενς. Παρωχημένο πια το παλιό σλόγκαν της πάλαι ποτέ Πειραϊκής Πατραϊκής, ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει!  
Στην Ιταλία δεν παρουσιάστηκε σκάνδαλο Ζήμενς αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Αντίθετα βρέθηκαν χιλιάδες τόνοι ληγμένων και αλλοιωμένων τυριών ...ανακυκλωμένοι κάνοντας μια δεύτερη καριέρα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Στην λίστα των ένοχων τυριών εντάσσεται τμήμα της παραγωγής της “μοτσαρέλλα”, διάφορα τριμμένα τυριά, το “προβολόνε” και το κρεμώδες “στρακκίνο”. Στις βιντεοσκοπημένες εφόδους των καραμπινιέρων διακρίνονται ξεκάθαρα, εκτός από τη μούχλα, παράσιτα σε τυριά, τα οποία, θεωρητικά είχαν υποστεί τη σχετική επεξεργασία και συσκευασία και ήταν έτοιμα προς πώληση.
Τα μέλη του κυκλώματος δε δίσταζαν, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ τους, να χαρακτηρίσουν “σκουπίδια” τα προϊόντα που ετοίμαζαν για το καταναλωτικό κοινό. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι εγκέφαλοι της απάτης είχαν εξασφαλίσει και τη σιωπή των ιθυνόντων των ιταλικών υγειονομικών αρχών, καθώς επρόκειτο για προϊόντα, που στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να προορίζονται μόνο για εκτροφεία ζώων.
Εκτός από την Ιταλία, τα αλλοιωμένα τυριά φέρεται να πουλήθηκαν στη Γερμανία και τη Βρετανία, ενώ οι εισαγγελείς της Κρεμόνα, ερευνούν το ενδεχόμενο το δίκτυο να έχει εξαπλωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος ...βαρέθηκε πλέον να ασχολείται με τις παραδοσιακές μεθόδους εργασίας και ασχολείται με πιο επικερδή ...παρεμφερή επαγγέλματα.
Σου λέει δεν βλέπουμε χαΐρι και προκοπή με το μεροκάματο και προσανατολίζεται σε άλλες μεθόδους απόκτησης των απαραιτήτων εσόδων για ένα αξιοπρεπές βιοποριστικό επίπεδο.  
Δηλαδή το ροκφόρ που είναι γεμάτο μούχλα καλύτερο είναι;
Καιρός να δοκιμάσουμε και άλλες γεύσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου