Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   29/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το θέμα είναι να το έχεις από μέσα σου. 
Να ξέρεις τι σου γίνεται! Και αναλόγως να πράττεις και να ξέρεις να ...δουλεύεις τον κόσμο! Διότι αν πας με το σταυρό στο χέρι δεν έχεις χαΐρι και προκοπή! Δούλευε τον κόσμο και προχώρα μέχρι να σε πάρουν χαμπάρι και να πιάσουν τις λεμονόκουπες για το γνωστό άθλημα της ...λεμονοβολίας!
Διότι τόσο καιρό οι φίλοι και γείτονες μας μας δουλεύουν και συνεχίζουν να ασχολούνται με το ευγενές αυτό άθλημα αλλά ουδείς δύναται να αντιδράσει ...εν βρασμώ ψυχής. Δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο της παγκοσμίου διπλωματίας.  Κρατούνται οι απαραίτητες ψυχροπολεμικές αποστάσεις καλής θελήσεως και ευγενικής μεγαλοθυμίας από γείτονες, συμμάχους και άλλους μελλοντικούς υποστηρικτές. Διότι πάντα πρέπει να κρατάς και ...μια πισινή σε αυτό τον κόσμο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί αύριο, μεθαύριο. Ανθρωποι είμαστε βρε αδελφέ, μπορεί να χρειαστεί μια ...συνοδοιπόρευση!
Από το πουθενά και μέσα από την ομίχλη ενός ξεχασμένου χρόνου έγινε ξαφνικά η αποκάλυψη ενός πανέμορφου αγγέλου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια εργασιών αναστύλωσης. Το εντυπωσιακό ψηφιδωτό, ένα ακόμη κόσμημα της βυζαντινής τέχνης, βρέθηκε σε έναν από τους τρούλους του Ναού κάτω από στρώματα σοβά.
Μάλλον κατά λάθος έφυγε ο σοβάς και σου λέει εκεί που είναι να πέσει σε κανένα κεφάλι ας το ξεκολλήσουμε. Οι άλλοι σοβάδες προφανώς είναι καλά στερεωμένοι και δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει κανένα κεφάλι. Και δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύφτηκε αυτό το ψηφιδωτό. Το είχαν βγάλει στην επιφάνια Ελβετοί τεχνικοί τον 19ο αιώνα αλλά ο Σουλτάνος της εποχής έδωσε εντολή να ξανακαλυφθεί και να ...παραμείνει στην ησυχία του.
Τώρα γιατί δεν ξανακαλύπτεται ...άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου! Διότι κάλλιστα μπορεί να ξεσοβατιστεί όλη επιφάνεια και να αποκαλυφτεί όλο το μεγαλείο της δημιουργίας εκείνης της εποχής. Και να έχουμε να λέμε πάλι για τους προγόνους μας και τα έργα τους και την παντός είδους ...σοφίας τους... που πλανάται στην ατμόσφαιρα σαν μια γλυκιά ανάμνηση για να έχουμε ύπνον ελαφρύ...
Από την άλλη, η γειτόνισσα θέλει να αποκαλύψει ένα ευρωπαϊκό πρόσωπο ελευθερίας και δημοκρατίας για τα ...συγγενικά δικαιώματα θησαυρών που ορθώνονται στην περιοχή της.
Απέραντες προσπάθειες με μέτρο και λογική ότι τίποτα δε μας δεσμεύει για να σας αποδείξουμε ότι δεν έχετε δίκιο να μας κατηγορείτε!
Και με αυτές τις εκρήξεις εντυπωσιασμού όλο και κάτι πετυχαίνουν!
Και προπαντός να μας ...εργάζονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου