Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    21/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Παρακαλώ χαμογελάστε! Μας βγάζουν φωτογραφία!
Ήρθε πλέον μια από τις στιγμές να πληρώσουμε ...τις υποχρεώσεις μας! Καθώς οδηγούμαστε ανεξέλεγκτα σε μια λεωφόρο με αυστηρά αποστειρωμένα κράσπεδα και η μοναχική μας πορεία είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αδειάσουμε τους ...λογαριασμούς μας και να πληρώσουμε τα ...χρέη μας.
Είναι πλέον προχωρημένη η κατάσταση της κώφωσης και της αναλγησίας μας να μπορούμε να ακούμε και να αντιδρούμε έγκαιρα στη σωστή ανάπτυξη των νεαρών βλαστών μας.
Η κάθε είδους τρομοκρατία και η λαγνεία προξένησης φόβου συνοδεία ευδαιμονίας για το ποθητό αποτέλεσμα εξαπλώνεται σιγά σιγά σαν απόδειξη εμπέδωσης των πάσης φύσεως τρομοκρατικών παιχνιδιών που κυκλοφορούν ανενόχλητα στις μικρές οθόνες και επιτίθενται ακαριαία στα βλέμματα των μικρών ταλαντούχων χειριστών.
Οι επανειλημμένες επιθέσεις με πέτρες μιας παρέας ανηλίκων που στη μετάδοση των ειδήσεων μεταφράστηκε συμμορία 16χρονων κατέληξε στο θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις και στους γονείς των παιδιών.
Ποιος είναι ο υπεύθυνος ύπαρξης συμμοριών στις γειτονιές; Αποκλειστικά οι γονείς; Σύμφωνα με το νόμο οι υπεύθυνοι για κάθε είδους κακόβουλες ενέργειες ανηλίκων είναι οι γονείς και οι κηδεμόνες τους. Όπως αντίστοιχα είναι υπεύθυνοι και για κάθε είδους προόδου των ανηλίκων. 
Από την άλλη, αναφύεται η εύλογη απορία για το ποιος είναι υπεύθυνος για την δημιουργία ...υπευθύνων γονέων! Η χρονολογική μεταπήδηση από ένα χρονικό όριο στο αμέσως επόμενο καθιστά το άτομο ενήλικα και ώριμο και αποκλειστικά υπεύθυνο των πράξεών του; Οι ασκήσεις ...επί χάρτου αναγκάζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα ως δια μαγείας να αποκτήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός ώριμου και συγκροτημένου πολίτη;     
 Μας διακατέχει μια άρνηση να αναλάβουμε κάθε ευθύνη για το αποτέλεσμα του κάθε ...καλλιτεχνικού μας έργου. Οι μικροί έφηβοι είναι μέλη του μικρόκοσμου της οικογένειάς τους που και αυτή είναι μέλος μια μεγαλύτερης κοινωνίας που αρνείται πεισματικά να κοιτάξει το πρόσωπό της στον καθρέφτη. Δεν αντέχει να βλέπει τη νόσο να καταβροχθίζει την ελαστικότητα της επιδερμίδας της.
Η ίδια δεν νοσεί πλέον.
Πνέει τα λοίσθια στο ψυχρό δωμάτιο της εντατικής ενός απόμακρου νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου