Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    22/08/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ένταση ψυχρών σχέσεων και ...ζεσταίνεται το πετρέλαιο αναζητώντας μετακόμιση στον τελευταίο όροφο που φυσάει πιο πολύ για να δροσιστεί!
Βρε μπας και έγινε επίτηδες η φασαρία με τη Ν. Οσετία για να έχουμε δικαιολογία και να πορευόμαστε; Τι δικαιολογία όμως και αυτή! Μαλώνουν οι βόρειοι των δύο ηπείρων και την πληρώνει όλος ο κοσμάκης. Νάσου το πετρέλαιο ξανά ...πατάει το κουμπί για μια άνοδο προς το ρετιρέ. Πανικός μετά στην πόλη. 
Βλέπουν οι Σαουδάραβες ότι πέφτει το πετρέλαιο, σου λέει, ας βάλουμε και ένα ενδεχόμενο για μείωση της πρόσφατης αύξησης παραγωγής του αργού πετρελαίου. Πέφτει το πετρέλαιο, άσε να έχουμε παραγωγή όταν κοντεύουν να φτάσουν οι τιμές ψηλότερα. Να μην έχουμε να πορευόμαστε στα γεράματα;
Εκνευρίζεται η Ρωσία με τη συμφωνία Πολωνίας – ΗΠΑ; Να σου πάλι τα ψυχολογικά προβλήματα του πετρελαίου! Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου; Ανεβαίνει και η λιανική πετρελαίου και βενζίνης συμπαρασύροντας και όλα τα καταναλωτικά προϊόντα. Πέφτει το πετρέλαιο; Οι τιμές παραμένουν οι ίδιες. Εδώ έχουμε μια άνιση και αψυχολόγητη συμπεριφορά της ...τιμής που αδυνατεί να τη λύσει ο καθείς. Υπόκειται σε ανώτερα μαθηματικά κλιμάκια.
Για να αποφύγουμε μελλοντικά ψυχολογικά προβλήματα δικά μας και εσπευσμένες σπασμωδικές κινήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά την κατάσταση.
Μια επιστροφή ...στις ρίζες είναι ίσως η ιδανικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Επιστροφή στις πατροπαράδοτες καταστάσεις και συνήθειες της γιαγιάς. Επιστροφή στο παρελθόν; Ναι! Διότι όταν φτάνει το πράγμα στο απροχώρητο ο τροχός ξαναγυρίζει πάντα στο σημείο εκκίνησης και συνεχίζει την πορεία του από την αρχή. Δύσκολο ίσως φαίνεται και είναι αλλά δε μένει άλλη λύση.
Είναι προτιμότερο μια ειρηνική επιστροφή στο παρελθόν με εθελοντική συμμετοχή των καταναλωτών από μια βίαιη απάντηση των απανταχού εργατοπατέρων ...της ανώτατης διοίκησης.
Και μετά κάθε κατεργάρης στο πάγκο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου