Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ     21/08/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Θυμάστε τον ...κοπετό αλληλογραφίας που πριν από λίγο καιρό είχε κατακλύσει τα ...διεθνή ταχυδρομεία!
Τώρα άρχισαν οι απαντήσεις!
Ευγενικά μεν αλλά διπλωματικά δε. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έστειλε την απάντηση του η οποία με μια πρώτη ανάγνωση παραπέμπει το θέμα στον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών. Λύστε το πρόβλημα της ονομασίας για να ανοίξει ένας δρόμος για καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα. Και έτσι θα υπάρξει και διευθέτηση και άλλων ζητημάτων.
Και επί πλέον πρόσθεσε ότι ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, θα συνεχίσει τις επιβοηθητικές προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας. Αυτά είπε σε γενικές γραμμές ο γενικός γραμματέας.
Δηλαδή προς το παρόν τον άφησε στα κρύα του λουτρού. Ένα ένα τα ζητήματα. Δεν τελειώσατε με το ένα και ασχολείστε με άλλα; Έλεος πια! Τι είναι ο Νίμιτς; Το παιδί ...τιραμόλα. Εδώ για μια ονομασία τον τρέχετε τον άνθρωπο από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, από ήπειρο σε ήπειρο εδώ και μήνες και δεν τον σκέφτεστε καθόλου. Δεν έχει οικογένεια, φίλους, κοινωνική ζωή; Σε χλωρό κλαρί δεν τον αφήσατε!
Και όταν με το καλό έλθει το πλήρωμα του χρόνου και ...βαφτιστείτε εκ νέου εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε. Τι, θα χαθούμε; Τόσα και τόσα προβλήματα έχουμε λύσει. Γι’ αυτό εξ άλλου δεν είμαστε εδώ; Για να λύνουμε τα απανταχού προβλήματα των κρατών ανά την επικράτεια όλων των φυλών της γης.
Βρήκε κλειστή την πόρτα ο φίλτατος γείτονας αλλά πρόλαβε να ρίξει την επιστολή κάτω από τη χαραμάδα. Ασ’ την να βρίσκεται. Θα μας χρειαστεί. Διότι ο χρόνος τρέχει γρήγορα και ...οσονούπω με μια ματιά στο πρωτόκολλο της αλληλογραφίας θα ξεθάψουμε το θέμα στο πιτς φιτίλι.
Διότι η διπλωματία δε γεννιέται από την μια μέρα στην άλλη. Φυτεύεται, καλλιεργείται και αποδίδει καρπούς με την έλευση του σωστού χρόνου. Διότι μέχρι τελειώσει η διένεξη με το τι  όνομα θα δώσει ...ο νονός, όλο το σόι εκατέρωθεν είναι σε πλήρη αναστάτωση.
Μετά θα αρχίσει το πατιρντί για την ...προίκα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου