Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  24/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει!
Διότι αν δεν την έχεις, πού πας; Και όχι μόνο πας αλλά βγαίνεις και έξω και ξενυχτάς και ξημεροβραδιάζεσαι σε ό,τι νυχτομάγαζα σου τύχουν. Δεν είναι έτσι τα πράγματα! Θέλει προσοχή ...η τέχνη της τύχης. Διότι αν δεν τα έχεις καλά μαζί της, με γεια που ...την έφαγες! Και μετά πάνε όλα χαμένα.
Εντάξει, σου ήρθε η κατάθλιψη! Και πολύ βαριάς μορφής μάλιστα. Και ως εκ τούτου δεν μπορούσες να δουλέψεις. Και πήρες και μια ετήσια άδεια μετα αποδοχών από την ασφαλιστική σου εταιρία και πήγες σπίτι σου να καθίσεις να ξεκουραστείς και να βρεις το χαμένο σου εαυτό. Διότι η κατάθλιψη θέλει ξεκούραση, ευχάριστα πράγματα, ευχάριστη ζωή και έξω ντέρτια και καημοί. Δηλαδή θέλει λίγο ...Ελλάδα!
Προφανώς έλληνας πρέπει να ήταν ο γιατρός που την συμβούλεψε να το ρίξει λίγο έξω. Και επειδή στον Καναδά - όπου μένει η ασθενής μας - δεν υπάρχει αυτή η μεγαλοπρέπεια της ποικιλίας των διασκεδάσεων προτίμησε κάτι πιο λάιτ.
Είπε να πάει σε ένα ανδρικό στριπτιτζάδικο και να διασκεδάσει. Να το ρίξει έξω βρε αδελφέ! Και όχι μόνο το έκανε αλλά τράβηξε και φωτογραφίες όπου φαινόταν ότι περνούσε καλά. Και νάσου ένα ποτηράκι από εδώ και να σου ένα ποτηράκι από εκεί και άσπρο πάτο τη μια μέρα και σφηνάκια την άλλη μέρα. Και όλα αυτά με φωτογραφίες και ντοκουμέντα που είχε την έμπνευση να τα δημοσιεύσει στο …face book ! Τι είναι το face book; Με απλά λόγια, κάτι σαν τα πηγαδάκια της παλιάς γειτονιάς όπου μαζευόντουσαν οι νοικοκυρές με ...τον κασμά ανά χείρας αναλύοντας όλα τα δρώμενα της γειτονιάς!
Την πήρε χαμπάρι όμως ο προσωπικός της ασφαλιστής, είδε όλα τα έντυπα ντοκουμέντα που δημοσίευε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η βαρέως ασθενούσα και της έκοψαν το επίδομα!
Τι να κάνει και αυτή; Έκανε ό,τι της είπε ο γιατρός της. Βγες και διασκέδασε! Να μην τον ακούσει; Να καθίσει μέσα και να κλαίει τη μοίρα της;
Δύο τινά συμβαίνουν.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες του εξωτερικού έχουν γεμάτα ταμεία και παρέχουν αφειδώς αποζημιώσεις σε αντίθεση με την εδώ επικρατούσα κατάσταση όπου ασφαλιστικές εταιρίες διασκεδάζουν εις βάρος των ασφαλισμένων.
Και το δεύτερο είναι ότι στην Ελλάδα ...επιτρέπεται απεριόριστα η ...δωρεάν διασκέδαση για τους ασφαλισμένους!
Άντε, ...άσπρο πάτο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου