Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  24/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δηλαδή αν δεν ήταν καλοκαίρι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα;
Φυσιολογικά, ναι! Διότι και χωρίς να έχεις ιατρικές γνώσεις ξέρεις ότι η γρίπη είναι συνδυασμένη με τον χειμώνα, άντε και με το φθινόπωρο. Που φθινόπωρο δεν το λες. Μια ερμαφρόδιτη κατάσταση το λες μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα, κάτι πιο προχωρημένο από άνοιξη. Μπασταρδεμένα πράγματα δηλαδή.
Αν ήταν χειμώνας τώρα τα κρούσματα φυσιολογικά πρέπει να ήταν πολλαπλάσια. Και πολλαπλάσιος και ο πανικός. Πολλαπλάσιες και οι συζητήσεις στα λαοπρόβλητα τηλεοπτικά παράθυρα. Δηλαδή βγαίνουμε χαμένοι από χέρι. Διότι χάνουμε όχι μόνο τον άρτο αλλά και τα θεάματα. Αδεια η τηλεοπτική αρένα, απόντες οι τηλεοπτικοί πρωταγωνιστές όπου μονομαχούν, απορρίπτουν, καθοδηγούν και τελικά προσφέρουν πλούσιο θέαμα δράσης για εκτόνωση της πλειβιακής αδρεναλίνης.
- Καλά του τα ‘πε! Τον κόλλησε στην γωνία! Να παραγγείλουμε πίτσα;
  Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων θα έπαιρναν παράταση και από μισή ώρα που περίπου χρειάζονται για μια ευπρεπή παρουσία θα γινόταν ένα λάστιχο τεσσάρων ωρών και βάλε, σε συνδυασμό πάντα με το άρωμα των εκλογών που οσονούπω πλησιάζει.
Αν ήταν χειμώνας τώρα θα είχαμε συνωστισμό και μια πληθωρική παρουσία γνωμών και ενστάσεων και έντονων διαπληκτισμών σχετικών και κυρίως ασχέτων περί του σοβαρού προβλήματος της υγείας του πολυβασανισμένου λαού αυτής της χώρας.
Κόσμος και ντουνιάς θα συμμετείχε σε μια παρέλαση ...εγώ ξέρω καλύτερα από σένα!
Αλλά τώρα είναι καλοκαίρι. Και πρέπει να είμαστε πανευτυχείς γι’ αυτό. Διότι οι ...συνωστιζόμενοι γνώστες επί παντός επιστητού απουσιάζουν. Απολαμβάνουν την θερινή ραστώνη δίπλα στο δαντελένιο ακρογιάλι μιας πολυσύχναστης κοσμικής παραλίας. Η χειμερινή σεζόν απαιτεί προσεκτική φόρτιση μπαταριών. Αμεση επιστροφή δεν ενδείκνυται.
Από την άλλη λείπουν και τα φανταχτερά ονόματα που καθοδηγούν εκπομπές και συζητήσεις και με έντονο θυμό αρκετές φορές επιβάλλουν ...την τάξη για την προστασία του λαϊκού συνόλου.
Η χειμωνιάτικη επέλαση σχεδιάζεται τώρα. Οχι, επί χάρτου!
Σφυρηλατείται στις γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές της Χαλκιδικής, των Κυκλάδων και του Ιονίου.
Υπό το ήχος των παφλασμών... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου