Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 12/11/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Είναι πολύ δύσκολο να βρεις και να έχεις εμπνευσμένους ηγέτες !
Πορεύεσαι με ό,τι έχεις! Αυτούς έχεις, αυτούς ...λούζεσαι. Μπορείς να κάνεις και διαφορετικά; Και για να τους έχεις ευχαριστημένους τους στέλνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα διακοπές για να ξεσκάσουν λίγο και έχεις τη φαιδρά εντύπωση ότι όλα πάνε μέλι γάλα. Διότι και στις διακοπές που τους στέλνεις εργάζονται τα παιδιά. Μόνο στα διαλλείματα παίζουν ...μονόπολι! Να ξεσκάσουν λίγο από τον κάματο της ημέρας.
Και ιδού τα αποτελέσματα!
Αυτοί, τι είχαν τι έχασαν! Άλλοι είναι οι χαμένοι!
Εμείς οι υπόλοιποι που δεν τους ακολουθούμε στις διακοπές τους και περιμένουμε με ανυπομονησία τα ...αποφθέγματά τους.
Θυμάστε – έχουν καιρό να ακουστούν – που σε διάφορα μέρη του κόσμου συναντιόταν οι μεγάλοι ηγέτες των εύρωστων οικονομικά χωρών και ...έλυναν τα προβλήματα του κόσμου και του κοσμάκη! Οι G7, οι G12, οι G20! Κυκλοφορούσαν σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με την οικονομική ευρωστία τους. Κάτι σαν ομάδα κρούσης ένα πράμα! Αυτοί!
Τι έκαναν τόσο καιρό; Μάλλον μια τρύπα στο νερό! Όσο να πεις, θέλει και αυτό την τεχνική του, θέλει κάποιες ικανότητες. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει μια τρύπα στο νερό!
Και αφού έπαιξαν αρκετό καιρό μονόπολι και το βαρέθηκαν ...επί χάρτου αποφάσισαν να το εφαρμόσουν και στην πράξη.
Διότι ο καθένας τους θέλει την μονοκρατορία της οικονομικής ευρωστίας. Μην ξεφύγει κανείς και αποκτήσει πολλά ακίνητα και καταθέσεις στις τράπεζες. Στο μονόπολι πάντα εννοείται!
Και από εκεί και πέρα αρχίζει το παιχνίδι των ...πολλαπλών ερωτήσεων και όποιος αδιάβαστος ...από το αφτί και στο δάσκαλο!
Εκτός αν θέλετε, ...ο σώζων ευατόν σωθήτω!
Ποιος να προλάβει να σωθεί σε ένα ανεξέλεγκτο παιχνίδι χωρίς κανόνες πλέον;
Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση και ο καθένας προσπαθεί να μη βουλιάξει περισσότερο. Σωσίβια, μπρατσάκια, σωστικές λέμβοι, ανεμόσκαλες, ελικόπτερα μέχρι και πούμα στρατολογούνται για να κατευνάσουν τον πανικό.
Η παρτίδα μονόπολι πλησιάζει στο τέλος της με τις όποιες συνέπειες.
Για να ξαναρχίσει μια καινούρια πάλι από το μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου