Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  30/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Εκείνη τη στιγμή λειτουργείς τελείως διαφορετικά!
Βάζεις τα καλά σου και τα δυνατά σου και παρουσιάζεις μια άλλη εικόνα. Όχι αυτή που είναι πραγματικά αλλά αυτή που θα ήθελες. Αλλά καμία σχέση με ένα σωστό τελικό αποτέλεσμα.
Διότι δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύεται - μετά από έρευνα βεβαίως, βεβαίως... – ότι το 92 % των ελλήνων δίνουν προσοχή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων που αγοράζουν.
Και αυτό το 92% είναι το ποσοστό των Ελλήνων ή το ποσοστό όσων συμμετείχαν στην έρευνα; Και πόσοι συμμετείχαν; Και ποιοι συμμετείχαν; Διότι - μεταξύ μας - λίγο υπέρβαρο δεν ακούγεται για την νεοελληνική νοοτροπία τόσο μεγάλο ποσοστό; Μάλλον λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά φαίνεται και κοντεύει να ξεριζωθεί!
Και πώς αυτή η μεγάλη πλειονότητα μπορεί να ξεχωρίσει και να αγοράσει προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον; Και από πού το καταλαβαίνει;
Ο μέσος όρος της Ευρώπης σε αυτή την έρευνα δίνει ένα ποσοστό 83% έχοντας το δικό μας να λαμπυρίζει ...μόνο και έρημο στην κορυφή.
Σε αυτή την περίπτωση οι κάδοι ανακύκλωσης θα ...υπέφεραν από υπερχείλιση με τέτοιο αναπτυγμένο  ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος!
Δηλαδή κοιτάμε τις ετικέτες αν έχουν τα σχετικά σήματα - ανακύκλωσης και τα σχετικά - τα αγοράζουμε και μετά τα ...βαφτίζουμε σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε στην χωματερή; Άφαντη η ευαισθησία της ανακύκλωσης; Όλα μαζί ακολουθούν το δρόμο της εξαφάνισης. Αποφάγια, πλαστικά, χαρτιά και τα λοιπά κατευθείαν ...στο μαύρο σκοτάδι!
Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να κάνουμε για να φτάσουμε το 92%! Πολλά χιλιόμετρα για να αγγίξουμε αυτό το ποσοστό. Αυτό το ποσοστό σίγουρα πιστεύει ότι η ανακύκλωση είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη των ...από πάνω. Δικιά τους δουλειά!
Αν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας ανακυκλώναμε τα αλουμινένια κουτάκια που αγοράζουμε (κουτάκια αναψυκτικών, μπύρας, κλπ.) οι ελληνικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειώνονταν κατά 250 χιλιάδες τόνους ετησίως. Και αν ανακυκλώναμε όλα τα υλικά συσκευασίας και χάρτου θα αποφεύγονταν η έκλυση 3,84 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Τότε, ναι! Είναι πραγματικό το ποσοστό.
Μέχρι τότε... μην παραμυθιαζόμαστε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου